Новини

Русенци отбелязаха Празника на плодородието

Деца и възрастни се забавляваха с много музика, игри за децата и демонстрация на етно обичаи

Русенци отбелязаха Празника на плодородието.
Русенци отбелязаха Празника на плодородието.

Много русенци се събраха днес на Централния пазар в Русе на Празника на плодородието. Доброто настроение беше обзело всички присъстващи – и малки, и големи.
Богатството и изобилието на труда си представиха био производители на хляб, сирена, вина, мед, плодове и зеленчуци. Посетителите успяха да видят и кулинарната изложба базар за дегустиране на познати и непознати изкушения по стари русенски рецепти, творци на карвинг свещи, бижута, рисувано стъкло и витражи. „Децата от Сдружение „Еквилибриум” пък бяха изложили много дарове от своята билкова градинка и присъстващите имаха възможността да усетят и да се сдобият с ароматни и истински билки“, заяви управителят на Общински пазари – Русе Кунчо Кунчев. Деца и възрастни се забавляваха с много музика, игри за и демонстрация на етно обичаи, с които беше почетен празникът на плодородието.
Специален гост беше ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци” при читалище „Искра 1893” с. Паламарца, Община Ловеч. Те са носители на престижни награди от събори, фестивали и конкурси в България, Румъния, Македония, Сърбия, Турция, Чехия и Гърция. Ансамбълът представи постановката „От Великден до Димитровден”. Участие взе и групата за автентичен фолклор „Красенски кехлибар”, която представи характерни за района обичаи и песни, свързани с плодородието. Децата от Детска вокална група „Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство, също се включиха с различни изпълнения, отново посветени на празника!
В празничната програма участва и Пресияна Димитрова, ученичка в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”, която е извоювала отличия, награди и призове у нас и в чужбина.

Общо
Русенци отбелязаха Празника на плодородието
Заглавие
Русенци отбелязаха Празника на плодородието
Описание
Деца и възрастни се забавляваха с много музика, игри за децата и демонстрация на етно обичаи.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker