Новини

Русенска дама превърна юбилея си в благотворителна вечер

Юбилярката, пожелала анонимност, дари средства на млада художничка, нуждаеща се от подкрепа

Младата художничка Маргарита Костадинова бе облечена в ретро стил, каквото бе изискването на юбилярката за тази благотворителна вечер
Младата художничка Маргарита Костадинова бе облечена в ретро стил, каквото бе изискването на юбилярката за тази благотворителна вечер

Бизнес дама превърна личния си празник в благотворителна вечер в полза на млад талант. На своя 50-годишен юбилей известната русенка, пожелала анонимност, събра близо сто колеги, приятели и близки в ресторант DP, с които сподели своя празник. Гостите предварително бяха запознати с идеята на юбилярката точно на своя празник да подкрепи младата художничка Маргарита Костадинова, зрелостничка в Гимназията по икономика „Елиас Канети“. За целта в салона на ресторанта, на няколко места, бяха подредени картини и рисунки на момичето, които гостите можеха да разгледат и евентуално да купят.
Домакинята на вечерта изрично бе обявила, че не иска подаръци, но за сметка на това приятелите й имат възможност да подкрепят младата художничка, като дарят средства за предстоящото й следване. На видимо място, за тази цел бе поставена благотворителна кутия, в която много хора пуснаха пликове с пари. А към края на празничната вечер, преди ритуалното посрещане на тортата с фоерверки, рожденичката обяви и набраната сума от 2425 лв. Някои от гостите си купиха картина от художничката, видя човек на сайта „Здраве да е“.
В експозицията си младата Маргарита Костадинова бе включила пейзажи, композиции и портрети, а самото й представяне като творец придоби характера на самостоятелна изложба, случваща се в рамките на юбилейния празник. Внимателният поглед върху изложените картини и рисунки можеше да открои един малък портрет с надпис „Мама“, който не се продаваше.

 Част от експозицията на художничката по време на юбилейната вечер
Част от експозицията на художничката по време на юбилейната вечер

Маргарита Костадинова рисува от малка, а от няколко години е в Школата по изобразително изкуство към Общинския детски център, ръководена от художничката Маргарита Хрисандова. Впрочем, тя е човекът, посочил на юбилярката младото момиче, чиито талант се нуждае и от материална подкрепа.
Маргарита Костадинова иска да учи изобразително изкуство, но тъй като не може да остави баща си, е решила да следва в родния град, където ще учи „Промишлен дизайн“ в Русенския университет. Набраните средства ще й помогнат да започне следването си, каквато е и хуманната идея на дамата юбилярка.

Валентина Караджова

Русенска дама превърна юбилея си в благотворителна вечер
Бизнес дама превърна личния си празник в благотворителна вечер в полза на млад талант.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker