Новини

Русенец защитава честта на България на Европейското по щанги

Стилян Гроздев ще се състезава за България на Европейското по щанги
Стилян Гроздев ще се състезава за България на Европейското по щанги

Русе ще има свой представител на Европейското първенство по вдигане на тежести при мъжете, което ще се проведе през следващия месец в Хърватска.

Това стана ясно след последното контролно, проведено по време на лагер-сбора на националния отбор по щанги в София. В крайна сметка изборът на старши треньора на тима Иван Иванов е страната ни да бъде представяна в категория до 62 килограма от 17-годишният възпитаник на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови –  Стилян Гроздев. Русенецът се бореше за място с още двама свой съотборници в националния тим. Вторият представител на страната ни в тази категория ще бъде капитана на националния отбор Владимир Урумов. Мястото си в категорията Стилян е спечелил с упорита работа, и високи резултати на тренировките.


Националите заминават за Хърватска днес. Състезанието в категория до 62 килограма при мъжете ще бъде в неделя и ще бъде предавано пряко по Евроспорт от 20 часа.

Окончателен е и състава на почти успоредно провеждащото се Световно първенство за кадети до 17 г., което ще се проведе в Тайланд. В отбора са включени и четиримата състезатели на ТСК- Русе, които бяха на подготовка в София. В групата са включени Ангел Русев, Надежда Мейн Нгуен, Цветелина Стоянова и Кристиян Йорданов. Заедно с тях е един от двамата им лични треньори Радослав Атанасов. Тимът заминава за участието си след броени дни. Изявите на Ангел Русев и Надежда Мей на състезателния подиум са на 5 април. Цветелина Стоянова ще се включи в надпреварата на 7 април, а Кристиян Йорданов на 8 април.

Четиримата русенски тежкоатлети вече имат натрупан турнирен опит. Надежда Мей Нгуен е сребърна медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 и 17 години, а Кристиян Йорданов и Ангел Русев станаха шампиони в своята категория от същия турнир.

Общо
Русенец защитава честта на България на Европейското по щанги
Заглавие
Русенец защитава честта на България на Европейското по щанги
Описание
Това стана ясно след последното контролно, проведено по време на лагер-сбора на националния отбор по щанги в София.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker