Начало - Новини - Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей

Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей

Трудолюбието и умерененото хранене са секретът на дълголетието му

Дълголетникът споделя, че той никога през живота си не е пазил диети, нито пък се е подлагал на някакакъв вид ограничения.

Георги Мирчев от русенския квартал „Средна кула“ отпразнува 100-годишен юбилей.

Георги Мирчев от русенския квартал „Средна кула“ отпразнува стогодишен юбилей. Секретът на неговото дълголетие се крие в трудолюбието и умереното хранене.
Дълголетникът споделя, че той никога през живота си не е пазил диети, нито пък се е подлагал на някакъв вид ограничения. Дядо Георги споделя, че обича да си хапва от всичко, но с мярка. Припомня древната максима, че храната може да бъде лекарство или отрова в зависимост от количеството. Самият той никога не прекалявал с яденото, нито пък с пиенето. Обичайно пиел по чаша вино на ден, толкова му била мярката. За да се поддържа в добро физическо и умствено състояние смята, че много му е помогнал трудът. Работата на открито го зареждала с енергия.
Резултатът от този начин на живот е видим – дядо Георги посреща гостите за рождения си ден с широка усмивка, добро настроение и висок дух.
Столетникът беше почетен не само от близките си, но и от кмета Пламен Стоилов. От негово име началникът на отдел „Социални дейности“ Катя Петрова поднесе на рожденика поздравителен адрес, символична парична сума и пожелания за здраве и още дълги години живот, обграден от любовта на близките си.
Родословното дърво на дядо Георги е голямо. Той има две дъщери, 4 внука, 5 правнука. Тяхната грижа и любов са също сред причините за високия дух на възрастния мъж.

Русенецът Георги Мирчев отпразнува 100–годишен юбилей
Обичайно пиел по чаша вино на ден, толкова му била мярката. За да се поддържа в добро физическо и умствено състояние смята, че много му е помогнал трудът.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе