Новини

Русенският университет и „Медика“ представят за първи път монголска традиционна медицина

През последните години алтернативните методи на лечение набират популярност в България

Традиционната монголска медицина съществува повече от 3000 години и е акумулирала знания, започващи от физиологията на тялото и стигащи до дълбините на съзнанието.
Лекари от Монголия ще преминат двумесечно обучение във факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и ще осъществят обмяна на опит със специалисти от Лечебни заведения „Медика“.

Лекари от Монголия ще преминат двумесечно обучение във факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и ще осъществят обмяна на опит със специалисти от Лечебни заведения „Медика“. Посещението им в България е част от сътрудничеството между трите институции, целящо подобряване на качеството на здравеопазването и образованието в България и Монголия. Тристранният договор, подписан между Русенски университет „Ангел Кънчев“, Лечебни заведения „Медика“ и Университета по традиционна монголска медицина „Otoch Manramba“ предвижда практики на медицинските специалисти, по време на които те не само ще учат, но и ще предават своя опит и знания на чуждестранните си колеги.
Доц. д-р Сайнбуян Нацагдорж д.м. и д-р Енх-Амгалан Лхагвасурен са лекари в Университета по традиционна монголска медицина в Улан Батор. Медицинският комплекс „Manba Datsan“, от който е част и университета, се състои от четири звена – болница, манастир, фармацевтична фабрика и университетски корпус. Самото му име, в превод „Manba“ – лекар и “Datsan” – обучителен център, показва същността на този тип медицина – постигане на добро здраве чрез обръщане към ума на човек и поддържане на силна връзка с природата.
Традиционната монголска медицина съществува повече от 3000 години и е акумулирала знания, започващи от физиологията на тялото и стигащи до дълбините на съзнанието. Както във всяка източна медицина, и в монголската също се използват методи като лечение с билки, масажи и акупунктура. Разликата между нея и например китайската произлиза основно от самото местоположение на страната. Като пресечна точка на няколко азиатски култури, в монголската традиционна медицина са вплетени знания от всяка една от тях. Континенталният климат със студена зима и горещо лято е причина за много видове заболявания, поради което традиционната монголска медицина е развила различни методи за лечение като мокса, кръвопускане, както и подмладяващи процедури, които са 100% уникални.
Традиционната монголска медицина развива специални формули за билкова медицина, използвайки над 450 вида чисто натурални растения и съставки, съдържащи високоактивни биологични субстанции от монголските земи, които са ефективни при различни видове заболявания.
През последните години алтернативните методи на лечение набират популярност в България. В стремежа си да откликнат на желанията и нуждите на пациентите, специалисти от Медицински център „Медика Експерт“ и Балнеохотел „Медика Наречен“ преминаха обучение и стаж в Монголия. Сега наученото там е в процес на внедряване. А монголските лекари, на свой ред, се запознават с работата на българските си колеги.
По време на престоя си в България лекарите по монголска традиционна медицина ще извършват консултации съвместно с лекари от „Медика” след предварително записване на тел. 0886 003 630.

Общо
Русенският университет и „Медика“ представят за първи път монголска традиционна медицина
Заглавие
Русенският университет и „Медика“ представят за първи път монголска традиционна медицина
Описание
През последните години алтернативните методи на лечение набират популярност в България.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker