МедицинатаНовини

Русенки ще зачеват ин витро и в АГ-то

Около 350 000 лева са необходими за закупуване на нова апаратура

Новото АГ в Русе
Новото АГ в Русе

С 350 000 лева да бъде оборудван нов Ин витро център към русенското АГ, обсъдиха на Комисията по здравеопазване към Общинския съвет днес. Идеята бе представена от директора на МБАЛ в Русе д-р Владин Петров и шефа на АГ-то д-р Георги Хубчев.  Двамата лекари поискаха принципна подкрепа от Общината за начинанието, а точни разчети се ангажираха да представят в началото на месец декември.

„Все още не сме заложили нищо конкретно, но работим по въпроса. В АГ-то има достатъчно място за една нова ин витро болница. Радвам се, че днес получихме подкрепата на всички общински съветници в Здравната комисия. Това ни дава стимул да продължим да работим в тази посока”, заяви пред наш репортер д-р Георги Хубчев. По думите му вече е разговаряно със столични специалисти, които да обучат наши лекари на място. До 3 декември ще има повече яснота за новото начинание, тъй като тогава ще бъде внесена официално докладна в местния парламент.

Етикети

Подобни публикации

Коментар

  1. И как го виждат това „да ги обучат“? Те навъртяли стаж за пенсия. Тепърва ли ще ги учат? Поредният кух балон в русенското здравеопазване и лесен начин да опапат паричките от общинския фонд „ин витро“. Както правят в Бургас, между другото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker