Новини

“Училището за родители“ в МБАЛ-Русе е с голям интерес

По време на “Дните на отворените врати“ общо 78 бъдещи майки са посетили и са се запознали с условията за раждане и грижи

Общо 157 бъдещи майки и татковци са взели участие в организираните от МБАЛ-Русе шест безплатни семинарни обучения за бъдещи родители.
Общо 157 бъдещи майки и татковци са взели участие в организираните от МБАЛ-Русе шест безплатни семинарни обучения за бъдещи родители.

Общо 157 бъдещи майки и татковци са взели участие в организираните от МБАЛ-Русе шест безплатни семинарни обучения за бъдещи родители. Лекциите са се провеждали в новата конферентната зала на болницата – в сутерена на Акушеро – гинекологичния комплекс.
Младите родители успяха да научат от лекциите как започва раждането, кои са предвестниците на започващото раждане, видове контракции и кога е най-подходящото време бременната жена да тръгне към родилно отделение, за грижите за новороденото дете, за кърменето, за обезболяване в акушерството и за цезаровото сечение. Лектори на начинаещите родители бяха началниците на отделенията ”Родилно” (д-р Ани Матеева) и на отделение “Неонатология” (д-р Нина Радкова); старши ординатор на отделение “Гинекология”, лекари ординатори от родилното отделениe, отделение по неонатология, д-р Саша Александрова от отделението по “Анестезиология и интензивно лечение” и АИЛАГ (д-р Саша Александрова) и Миряна Машева от Ла Лече Лига Лидер, която е консултант по кърмене.
По време на “Дните на отворените врати“ общо 78 бъдещи майки са пожелали да посетят и да се запознаят с условията за раждане и грижи за новородените деца в отделенията на акушеро-гинекологичният комплекс за първото полугодие на тази година.
През 2015 година е поставено началото и на нов проект “Семинарни практически занятия“. Занятията са се провеждали всеки първи, трети, четвърти и пети вторник ежемесечно и общо 90 бъдещи майки са ги посетили. По време на обученията медицинската сестра Галя Барбукова и акушерката Мария Георгиева са обучили младите майки как на практика се осъществяват първите грижи за новороденото – грижи за кожата и кожните гънки, хигиена на седалището, обработка на очи, уши и пъпче, къпане, поставяне на памперс, обличане на новороденото, кърмене, лактация в съчетание с практически упражнения и съвети за запазване на репродуктивното здраве.
„Татковците са специални“ пък носи името на брошурата, която информира бащите как да оказват подкрепа за кърменето на детето.
На семинарните обучения са присъствали представители на фирмите “Лаборатоар Биодерма България“ ЕООД, Тъканна банка “Крио-Сейф“ и Медицински център “Афродита“, които са презентирали своята дейност.
След своята презентация фирма «Биодерма» организира викторина. Отговорилите правилно са получили за награди козметични продукти.

“Училището за родители“ в МБАЛ-Русе е с голям интерес
По време на “Дните на отворените врати“ общо 78 бъдещи майки са посетили и са се запознали с условията за раждане и грижи
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker