Новини

Училище по катаракта събира отново пациенти в МБАЛ „Медика – Русе“

Училище за катаракта стартира в Русе
Училище по катаракта стартира в Русе

Поредното издание на Училище по катаракта ще събере пациенти и специалисти в Многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА – РУСЕ” през следващата седмица. Занятието е планирано да се проведе на 20 ноември от 11 часа във фоайето на отделение „Очни болести” на Лечебното заведение.

Какво представлява заболяването катаракта ще научат пациентите, които се запишат за училището. Освен това, ще им бъде разяснено какви са признаците на заболяването и какво е необходимо да направят, ако вече имат поставена диагноза „очно перде”. Специалистите ще разяснят и какви са възможностите за лечение при констатиран проблем, както и видовете вътреочни лещи, които могат да бъдат използвани при пациенти с подобен проблем. След лекцията, пациентите ще преминат през консултация, на която да се установи, дали има наличие на очно пере.
Катарактата не е заболяване, но това е изключително често срещан проблем с напредване на възрастта, подчерта началникът на Очно отделение на болницата д-р Стела Шаханова.
Катаракта или както е известно още очното перде е една от основните причини за загуба на зрението при мъже и жени над 55-годишна възраст. Операцията е една от най-често извършваните в областта на офталмологията. Възстановяването на пациентите е в рамките на 1-2 дни.

За информация и записване: на телефон 0887/059009

Общо
Училище по катаракта събира отново пациенти в МБАЛ
Заглавие
Училище по катаракта събира отново пациенти в МБАЛ
Описание
Поредното издание на Училище по катаракта ще събере пациенти и специалисти в Многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА – РУСЕ” през следващата седмица.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker