НовиниОт природата

Морската краставица лекува синузит

Тя е една от най-богатите на желязо

 

лечение на синузит
Интересно е да се знае за нея, че не отстъпва по богатство на белтъчини и протеини на ядките, мекото и бобовите растения.

Имате синузит или ви мъчи обикновена хрема? За този проблем има едно много лесно решение. Това е морската краставица.

Тя е един от основните елементи в азиатската кухня, където се сервира прясна, като предястие или изсушена, като подправка за супи и сосове. Интересно е да се знае за нея, че не отстъпва по богатство на белтъчини и протеини на ядките, мекото и бобовите растения. Около 170-180 г. морска краставица е достатъчна, за да задоволи апетита и нуждите на организма от белтъчини както при жените, така и при мъжете.
Тя е бедна на калории. В една порция се съдържа под 90 ккал или по-малко от 5% от необходимите за деня. Повечето от тях се дължат на белтъчините, които са средно около 22 г на порция. Богатството на протеини е облагородяващо за мускулната тъкан, оздравяващо за ставите и кожата и не на последно място се повишават защитните способности на тялото спрямо инфекции.
В морската краставичка може да се открие голямо количество витамин В2, източник на рибофлавин. Той окозва помощ на електронната транспорнта верига – серия от химически реакции, чрез които някои клетки произвеждат енергия за организма. Благодарение на рибофлавинът се активират антиоксидантни ензими, отговорни за предпазване от увреждащите ефекти на свободните радикали, особено в тъканите на окото, и така се понижава значително риска от развитие на катаракта.
В морската краставица се открива съединението ниацин, познато още като витамин В3. Ниацинът изпълнява роля в клетъчната комуникация и диференциация – процес, в който от недиференцирана клетка (стволова) се получава високо специализирана клетка, с определена функция и без възможност за превръщане в други клетки. Ниацинът носи прилив на енергия за целия организъм, която остава с часове след приема на съединението.
Тази морската храна е една от най-богатите на желязо храни. Желязото подобрява циркулацията на кръвта – организмът включва желязо към червените кръвни телца, които като цяло стават по-ефективни в транспортирането на кислород към тъканите.
Количествата желязо са важни и за имунната система и функция – способността за борба с инфекции зависи много от количествата желязо в организма. Порцията от 170-180 г морска краставица съдържа впечатляващите 2,5 мг желязо.
В аптеките може да се намери тинктура от морска краставица, която е мощно средство за лечение най-вече на синузит, но се използва и при други проблеми. Една-две капки във всяка ноздра, три –четири пъти дневно е необходимо, за да се избавите от него. Болката при изчистването е голяма, но след това облекчението е голямо, казват запознати. Около 6, 50 лв. струва едно шишенце от течността.

! Растението "морска краставица" е отровно! Само приготвено от специалисти може да се използва за лечение.
Морската краставица лекува синузит
Имате синузит или ви мъчи обикновена хрема? За този проблем има едно много лесно решение. Това е морската краставица.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker