Новини

Семена от авокадо – суперхраната за вашето здраве

Когато имате нужда да укрепите имунната си система и да се предпазите от настинки и грипове, семената от авокадо могат да ви помогнат

Семената съдържат флавонол, който е антиоксидант и помага за предотвратяване и намаляване на туморния растеж.
Семената на този суперплод също са чудесна алтернатива за намаляване на възпалителните процеси в тялото.

Може да откриете този факт за интересен, но той е също толкова верен и очарователен. Семената от авокадо са пълни с хранителни вещества, които могат да осигурят няколко ползи за здравето на организма. Всъщност те съдържат повече антиоксиданти, отколкото плодовете от авокадо и повечето плодове, зеленчуци и лечебни чайове. Семената дори имат способността да осигуряват на тялото по-разтворими фибри от всяка друга храна, с която разполагате, но ползите не спират до там.
Най-добри ползи от яденето на семена от авокадо
Семената от авокадо съдържат подхранващо масло, което е богато на антиоксиданти. Всъщност, 70% от антиоксидантите се намират само в семето, а останалите 30% всъщност са в плътта и кожата. Тези мощни антиоксиданти имат способността да понижават високите нива на холестерола и да предотвратяват няколко вида сърдечни заболявания и инсулти.
Семената на този суперплод също са чудесна алтернатива за намаляване на възпалителните процеси в тялото, но особено добре се справя като облекчава подуването в стомашно-чревния тракт.
Можете дори да го използвате, за да облекчите диарията и да предотвратите и облекчите констипацията естествено.
Някои смятат, че успокоява стомашната язва, защото семето съдържа антиоксиданти, известни като фенолни съединения.


Тези съединения съдържат антибактериални и антивирусни свойства, което прави семената ефективни при предотвратяване на язви в лигавицата на храносмилателната система.
Ако имате нужда от друга причина да добавите семена от авокадо към вашата диета, това може да ви изненада.
Семената съдържат флавонол, който е антиоксидант и помага за предотвратяване и намаляване на туморния растеж. Ако подозирате, че туморът расте, най-добре е да потърсите лекар за подходящо медицинско лечение, но също така е важно да добавите към вашата диета още богати на флавонол храни, като например семената на авокадото.
Когато имате нужда да укрепите имунната си система и да се предпазите от настинки и грипове, семената от авокадо могат да ви помогнат.
Те имат способността да се борят и с клетките на свободните радикали, които причиняват заболявания и стареене. Всъщност, ако искате да забавите процеса на стареене и да намалите появата на възрастови петна и бръчки, авокадото има способността да възстановява колагена под кожата, за да остане стегната и младежка.
Ползите за здравето на тези семена не спират до там.
Те могат да ви помогнат да се почувствате по-млади, тъй като помагат за намаляване на костните заболявания, ставните болки и болкато като цяло, естествено, което ви помага да поддържате енергичен живот.
Лечебните семена са полезни още за понижаване нивата на кръвната захар и за поддържане на здравословно тегло. Някои ги намират за полезни за това, че насърчават загубата на тегло и за това, че намалявт предизвиканата от физически упражнения астма. Те дори помагат да се намали желанието за храна и да се почувствате по-сити, така че да не търсите снаксове непрекъснато.
Как можете да се сдобиете със семена от авокадо
Всичко, което трябва да направите, за да имате тези семена в менюто си, е да разрежете внимателно авокадо, да извадите семето, да го поставите в пластмасова торбичка и да го счупите с месомелачка или чук. След това поставете натрошените семена в блендер и ги раздробете на фин прах. След това поръсете сместа от семена върху храната и я изяще, за да получите здравословните ползи от тази невероятна супер храна.

Общо
Семена от авокадо - суперхраната за вашето здраве
Заглавие
Семена от авокадо - суперхраната за вашето здраве
Описание
Когато имате нужда да укрепите имунната си система и да се предпазите от настинки и грипове, семената от авокадо могат да ви помогнат.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker