Новини

Серум или крем – тънката разлика

Серумът не е универсално средство за поддържане на красотата

Серум или крем – тънката разлика.
Серум или крем – тънката разлика.

Няма начин да не сте изпадали в ситуация, в която да се чудите какъв козметичен продукт да си вземете. Дали да е крем за лице, серум, балсам, лосион, мляко? Пазарът е пренаситен с козметика и може да обърка всеки. Напоследък серумите станаха доста популярни, а жените се чудят какво да предпочетат- серум или крем. За да направят правилния избор, те обаче би трябвало да са наясно с разликите между серума и крема.
Кремовете са най-популярни, те са предназначени за поддържане на кожата. Овлажняват в действие и могат или не могат да съдържат активни съставки, за да отговорят на различните видове кожа. Серумите пък са продукт, който бързо набира последователи. За разлика от крема серумът е предназначен за по-кратковременно, но концентрирано третиране на даден проблем. Количеството на серумите в една опаковка обикновено е от 15 до 30 мл. Тъй като имат силно коригиращ, бърз ефект, затова са и с висока концентрация и обикновено не се използват продължително. След употребата на един вид серум е добре да продължите с поддържащ продукт като крем.
В серумите се влагат и специални вещества, които играят ролята на проводници, които помагат на активните компоненти да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата, където най-често се крият основите на съответния козметичен проблем. Важно е отбележим, че там, където серумът прониква, за другите козметични продукти е недостъпна територия.
Трябва да обясним, че всеки серум има конкретно предназначение, той не е универсално средство за поддържане на красотата и не може да замести почистващия препарат, нощния или дневния крем. Серуми има различни. Едни придават блясък на посивялата кожа без тонус, други се борят с бръчките или с тъмните кръгове под очите, а трети- с пигментацията. Не можеш да използваш един серум, който изрично е създаден да се бори с конкретен проблем, за друго. Например серумът против пигментация не може да служи като средство за хидратация. Това е една от основните разлики между серума и крема, докато има кремове, предназначени да обслужват няколко цели.

Специалисти съветват серумът да не се използва всеки ден.
Специалисти съветват серумът да не се използва всеки ден.

Специалисти съветват серумът да не се използва всеки ден. Според някои от тях, най-добре е съответният продукт да се употребява няколко седмици на сезон. Честото нанасяне на серуми може да доведе до предозиране на някои съставки, до алергични реакции или до липса на подобрение в кожата.
Избирането на серум става след консултация с дерматолог или със специалист от козметичен магазин. Повечето препоръчват ползването на серуми след 35-та година, освен ако няма някакъв специфичен проблем, като акне например.
Хората с по-чувствителна кожа, но не само те, е добре да направят тест на кожата, за да знаят, че серумът няма да даде нежелана алергична реакция. Тестът става като намажете малко от продукта на вътрешната част на китката и изчакате два дена.
Подготовката на лицето преди човек да използва серум е задължителна. Почистете го с лосион или скраб. Слагат се няколко капки на пръстите и се нанасят с масажни движения, след това е добре да се използва ежедневен крем, тъй като серумите попиват много бързо в кожата.
В зависимост от проблема резултатите могат да се наблюдават в различен период от началото на третирането. Най-бърз ефект имат серумите за блясък, които опъват кожата и подобряват тена моментално. Те могат да бъдат използвани директно преди важна среща или предстоящо парти. При другите резултатите идват след около десет дни, най-бавен е ефектът при серума за справяне с пигментните петна – нужен е поне един сезон употреба.

Общо
Серум или крем – тънката разлика
Заглавие
Серум или крем – тънката разлика
Описание
Серумът не е универсално средство за поддържане на красотата
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker