Начало - Новини - „Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка

„Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка

Любов и честност са тайната на успеха, споделя бизнесменът от САЩ Любен Рабчев, собственик на винарната

комплекс „ 7 поколения”-  винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване.

Комплекс „ 7 поколения”- винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване.

На тридесетина километра от Русе по пътя за София край село Мечка има един оазис на спокойствието и красотата. Там сред хълмистата местност близо до река Дунав се намира комплекс „ 7 поколения”- винарска изба, в която отлежават вина от три сорта грозде, собствено производство, ресторант, хотелска част, зала за конференции и специални събития, перфектно обслужване. Заслужва си човек да избяга от градския екшън и за няколко часа или за цял уикенд да поглези сетивата си. Особено ако е ценител на хубавите класни вина.
Каберне совиньон, Каберне фран и Мерло са трите сорта грозде, които собствениците отглеждат в имението си и от които правят разкошните си червени вина и розе. Сериите са лимитирани, от високия клас, от всяка се произвеждат само по 200 хил. бутилки. Засега от този елексир може да се опита само във винарски комплекс „Седем поколения” и в един тежък варненски ресторант. В бъдеще марката ще се предлага още в два-три класни български ресторанта, една значителна част от производството ще се изнася в САЩ.
Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки. Интересна подробност е, че джибрите се използват за наторяване на лозята, пръскането става със специални щадящи природата препарати.
Местният експерт разказва, че червените вина отлежават в дъбови бъчви от 4 до 6 години. Розето пък се налива в бутилки и там отлежава от 3 до 4 месеца, след което е готово за пиене.
Всичко, което се предлага във винарската къща е екологично, включително и храната в ресторанта.

Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки.

Виното „Седем поколения” е с гарантиран произход и качество, в него няма никаква химия, така че напитката запазва напълно естествените си аромати и полезни съставки.

Винарски комплекс „Седем поколения” край Мечка е създаден от Любен Рабчев, българин, който емигрира още в далечната 1968 година. Преди това има 3 неуспешни опита да избяга от комунистическа България, а когато най-после успява, попада в лагер в Австрия. Именно там се ражда и дъщеря му Албена. По-късно Рабчев и семейството му успяват да заминат за Америка, негова мечта още от юношеските му години. В началото живее в Ню Джърси, започва да мете подовете в едно предприятие, а малко след това се издига до техник. Скоро започва да се оглежда за собствен бизнес. Купува една фалирала бензиностанция, която се оказва първият му силен транплин в живота.
Един ден при него идва човек, който иска да му оправи мигача на колата. Оказва се, че проблемът е незаначителен и майсторът иска само 1 долара за услугата. Американецът направо не може да повярва и в крайна сметка му оставя 2 долара. Наскоро след това се случва нещо подобно с още двама клиенти, а след това бензиностанцията му става една от най-популярните в градчето, а услугите на Рабчев – особено търсени. Оказва се, че тримата му доволни клиенти са били кметът, свещеникът и полицейският началник, а тестът за честност и коректност, който той издържа блестящо, го изстрелва напред.
Любен Рабчев и до днес е убеден, че доброто се връща многократно. Споделя, че в работата си винаги се придържа към това правило. А бизнесът му настина става голям и проспериращ. След като прави бензиностанцията печеливша, я продава и се захваща с магазин за авточасти в Тексас. Стига до верига от 16 магазина, после продава и този бизнес и се мести в Калифорния. След това се занивама със строителство, а през 1987 г. става собственик на фабрика за производство на пластмаса. Започва с 80 работника и стига до 1050.
Експериментите са в кръвта на Любен Рабчев, но най-важното е, че при него всичко е обмислено и поставено на професионална основа. Както и новият му бизнес в русенското село Мечка.
Има още една тайна за щастливата му звезда и тя се нарича любов. В момента тя е към виното. Когато Рабчев се представя, не пропуска да отбележи, че името му Любен идва от любов.
Винопроизводството, с което той сега се занимава, е в кръвта му. Родът му и по бащина и по майчина линия е въртял този бизнес преди 9 септември 1944 г. в Бяла черква. В родното павликенско село 4 поколения преди него са правели вино и са търгували с него. Споделя, че той е петото поколение, шестото е дъщеря му, а седмото – неговите трима внуци, които също имат голям интерес към тайните в създаването на божествената напитка. Затова е нарекъл марката на своето вино и избата си „Седем поколения”.

Винопроизводството, с което Любен Рабчев сега се занимава, е в кръвта му.

Винопроизводството, с което Любен Рабчев сега се занимава, е в кръвта му.

Независимо от просперитета си зад океана Любен Рабчев остава силно привързан към България и затова решава, че може да пробва да създаде нещо и в родината си.
Тук е много красиво, а хората са добри в същността си, ако проявяват лошата си страна, то е защото към тях се отнасят лошо, убеден е той. Споделя, че много наши емигранти искат да се завърнат у дома, но все още не смеят. Аз, така да се каже, пробвам водата, смее се той.
Самият факт, че има големи планове за разширяване на туристическия комплекс край Мечка и Стълпище, вече подсказва неговия оптимизъм за България. От оптимизма му очевидно е заразена и американската му съпруга, която иска да стане български гражданин и затова е положила успешен изпит по български език в Русенския университет. Кой знае, скоро край него може да се завърти големият му внук, който от тази есен е студент в университета „Дейвис” в Калифорния.

„Седем поколения” – класни вина от природата край Мечка
Любов и честност са тайната на успеха, споделя бизнесменът от САЩ Любен Рабчев, собственик на винарната

Коментари

Преминете на горе