НовиниХранене и спорт

Няколко вида масаж за справяне със стреса

Древните китайци смятат, че нарушението в равновесието на енергийния поток е причината за много болести

Шиацу масаж за справяне със стреса.
Шиацу масаж за справяне със стреса.

Има моменти, когато тялото ни се нуждае от почивка. Няма значение дали преумората е на физическа или на емоционална основа. Работата под напрежение води до вземане на импулсивни решения, които в повечето случаи се отказват лоши. Но съществуват начини за преодоляване и защита, които ще ни накарат да се почувстваме като преродени. Ето защо е хубаво да се възползваме от един добър и отпускащ масаж в края на напрегнатия ден. Все пак има голямото разнообразие на предлаганите алтернативни лечения, а коя техника е най-подходящата е трудна задача да изберем.
Специалистите казват, че можем да се доверим на древното изкуство джин-шин-джуцу. Чрез него човек се учи да постига хармония в своето тяло. Тази техника балансира енергиите, което според традиционната японска философия е необходимо условие, за да са здрави тялото и духа. След като се възстанови и се постигне психично равновесие, този алтернативен подход е незаменим помощник в борбата със стреса и преумората. Джин-шин-джуцу е техника от последователни докосвания върху определени безопасни енергийни точки, които подобряват и балансират енергийния поток в тялото.
Много хора пък се доверяват на известния шиацу масаж. Това е японска физическа терапия, при която се използват акупунктурните точки. Масажът се прави чрез натиск на тези точки и така се балансира телесната енергия. Подобрява се и общото здравословно състояние. Любопитно е, че наименованието означава „натиск с пръст”, но шиацу се прилага и с други части на ръката, а също и с лакти и колене. Практикуващите този масаж вярват, че то може да лекува много хронични заболявания, които иначе не се повлияват от конвенционалната медицина. Но маже и да бъде отлично допълнение към нея.

Тази техника балансира енергиите, което според традиционната японска философия е необходимо условие, за да са здрави тялото и духа.
Тази техника балансира енергиите, което според традиционната японска философия е необходимо условие, за да са здрави тялото и духа.

Тай йога масажът пък е възникнал преди хиляди години в храмовете на Тайланд. Смесица е от йога и Аюрведа. Тази физическа терапия е известна като тай йога масаж или просто тай масаж. Традиционният тайландски масаж се прави върху спортна постелка, задължително от терапевт, който насочва практикуващия да извършва класически и красиви движения. Бавните и грижовни докосвания спомагат за лечебния ефект и релаксация.
Друг метод за освобождаване на стреса е ролфингът. Това е холистичен метод, който помага на човек да се отърве от психоемоционалното напрежение чрез мануална терапия. Като допълнение подобрява стойката и дава свобода на движенията. Ролфинг техниката повлиява благоприятно на позата и структурата на човешкото тяло, това смятат всички нейни последователи. Чрез нея се възстановяват гъвкавостта и енергията в организма. Човек изпитва удобство и се създава и чувство на комфорт. Тази техника е подходяща и за деца, атлети, танцьори и хора, които седят продължително на едно място и в една поза.
Акупунктурата е метод за лечение, познат в Китай повече от 2000 години. Най-известната част от тази техника е иглотерапията. Пробождане на точно определени стратегически точки по кожата с тънки метални игли. Приемът на билки е често допълнение към нея. Съчетава се и с диета и упражнения, които подобряват здравословното състояние на човек и лекуват болести. Древните китайци смятат, че в основата на всички болести е нарушението в равновесието на енергийния поток (Чи). Акупунктурата атакува определени канали или меридиани, за да се възстанови баланса в човешкото тяло.

Общо
Няколко вида масаж за справяне със стреса
Заглавие
Няколко вида масаж за справяне със стреса
Описание
Древните китайци смятат, че нарушението в равновесието на енергийния поток е причината за много болести
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker