Новини

Душове с витамин С

Подобряват ли душовете с витамин С здравето?

Новата технология, използвана в душ-филтрите на Виташауър удивително разчита на витамина като агент за отстраняване на вредния хлор във водата.
Новата технология, използвана в душ-филтрите на Виташауър удивително разчита на витамина като агент за отстраняване на вредния хлор във водата.

The MGM Grand Hotel в Лас Вегас предлага душове с витамин С в някои от своите стаи. Леонардо ди Каприо също скоро ще се радва на това удоволствие, когато се премести в своя уелнес – фокусиран апартамент в Ню Йорк Сити, според Делос Ливинг, компанията, която предоставя главите на душовете.
Виташауър, компанията, която продава душ-филтри с витамин C, твърди, че освобождаването на важен витамин в поток неутрализира химически хлора, който се добавя към почти цялото количество вода в Съединените щати.
„По дефиниция, хлорът е неметален елемент, който се намира в естествено състояние като отровен, зеленикаво – жълт газ с дразнеща, остра миризма,“ съобщава на уебсайта си Виташауър. „Новата технология, използвана в душ-филтрите на Виташауър удивително разчита на витамина като агент за отстраняване на вредния хлор във водата, която хората използват, за да се изкъпят.“  Тази теория не изглежда много достоверна според  Нийл Лангърман, химик, който е офицер в Американското Химическо Общество.
Според него също така няма абсолютно никакво доказателство, че хлорът под формата на вода е вреден за кожата. Лангърман казва, че когато витамин С бъде добавен в хлорирана вода, тя наистина може да се превърне в елемента хлорид, химично съединение, което често се среща в обикновената трапезна сол. Въпреки това, Лангърман казва, че не става ясно дали душ главата създава правилните условия за химическата конверсия да се осъществи. Дори да приемем, че това е така, той не е сигурен, че новото съединение предлага здравно предимство.

The MGM Grand Hotel в Лас Вегас предлага душове с витамин С в някои от своите стаи.
The MGM Grand Hotel в Лас Вегас предлага душове с витамин С в някои от своите стаи.

Виташауър и Делос Ливинг не могат да бъдат открити за коментар.
Научни доказателства или не, Спа Файндърс, една група, която следи за промените в спа и уелнес индустрията, казва, че витаминните душове определено са на мода. Говорителката на фирмата Бетси Изроелит, казва, че групата е представила душовете миналата година като част от по-голяма тенденция за здравословен живот. Тази година, идеята сега е по-гореща от всякога, казва Изроелит.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker