Начало - Новини - Sin cars с тестове в Румъния се готвят за шампионата в Монца

Sin cars с тестове в Румъния се готвят за шампионата в Монца

Опитни немски пилоти ще управляват на състезанието българските спортни коли

Sin cars

С двучасови тестове в румънския Motorpark Romania започна усилената подготовка на българските суперколи Sin R1 GT4 за предстоящия европейски шампионат в Монца.

С двучасови тестове в румънския Motorpark Romania започна усилената подготовка на българските суперколи Sin cars R1 GT4 за предстоящия европейски шампионат в Монца, Италия, който стартира на 22 април, съобщи „ВИП Комюникейшън“.
„След зимния сезон напълно сме възстановили и обновили автомобилите, с много подобрения – окачване, елсистема, двигател, изпускателна система. Колата се държа добре на пистата и сме готови за уикенда“, категоричен е създателят на болида Росен Даскалов.
Както вече стана ясно, за първи път в спортната ни история професионалният ни отбор София Кар Моторспорт и първият български производител на спортни и състезателни автомобили Sin Cars ще си партнират с един от най-добрите отбори в Европейските GT4 серии – немският Mathol Racing.
Mathol Racing е дългогодишен шампион във VLN сериите (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring), както и на 24 часа на Нюрбургринг. Участник в GT4 с Aston Martin Vantage GT4.
София Кар Моторспорт ще се състезава в Монца с двата си автомобила Sin R1 GT4. Те ще бъдат пилотирани от опитните немски пилоти Хендрик Щил и Андреас Гулден, които вече познават автомобила от миналия сезон. Щил има най-голям опит със SIN R1 GT4, тъй като пилотира автомобила през целия сезон 2015. Той става шампион и през 2015 в немските серии VLN. Андреас Гулден също се състезава в сериите VNL и 24 часа на Нюрбургринг, както и в Young timer. Гулден се състезава в последния кръг от сезон 2015 за София Кар Моторспорт в Милано, Италия, и зае 2 място заедно с Хендрик Щил в клас ПРО. През миналия сезон пилот на българския автомобил бе холандският принц Петер Кристиян ван Оранйе.

Sin cars с тестове в Румъния се готвят за шампионата в Монца
Опитни немски пилоти ще управляват на състезанието българските спортни коли.

Коментари

Преминете на горе