Новини

Sin GT4 в надпревара с 50 автомобила в Силвърстоун

Битката ще бъде оспорвана в състезание за издръжливост, която е с продължителност 3 часа

Син Карс на пистата Силвърстоун.
Пистата Силвърстоун е най-добре позната като домакин на Гран При на Великобритания.

След първия ден от третия кръг на Европейските GT4 серии на пистата Силвърстоун, пилотите на София Кар Моторспорт Хенрик Щил и Майкъл Епс опознаха пистата по време на свободните тренировки и преминаха през квалификациите за място в стартовата решетка за надпреварата.
Битката ще бъде оспорвана в състезание за издръжливост, която е с продължителност 3 часа, съобщава ВИП Комюникейшън. Заедно със Sin R1 GT4, който стартира от 23 -а позиция в 14:50 българско време, на стартовата решетка ще застанат още 50 автомобила, чийто пилоти ще покажат своите умения и способности.
Силвърстоун е най-известната писта в Англия, домакин на кръг от Формула 1, Гран При на Великобритания. На нея се провеждат автомобилни, мотоциклетни и други моторни състезания, намира се близо до селцето Силвърстоун, Нортхамптъншир. Модерната GP писта е с дължина 5.891 км. За първи път пилотите, участващи в Европейските GT4 серии, ще демонстрират и своята издръжливост.
Пистата Силвърстоун е най-добре позната като домакин на Гран При на Великобритания. Първото състезание за Гран При е проведено още през далечната 1948 година, още преди пистата да бъде включена в новосъздадения шампионат Формула 1. От 1950 година официално е проведено първото състезание за шампионата във Формула 1 на Силвърстоун. Домакинството на Гран При на Великобритания е варира между цели три писти, Силвърстоун, Аинтрее и Брандс Хеч, като този период на ротация е с продължителност близо 30 години, от 1955 до 1986, като последното решение е Силвърстоун да приема надпреварата за постоянно от 1987 година занапред.
Половината от пистата се намира в областта Нортхемптъншир, а другата половина е в Бъкингамшир, като и двете са на приблизително еднакво разстояние от Милтън Кейнс, Нортхемптън и Оксфорд. Пистата е изградена на мястото на летищна база за бомбардировачи служеща през Втората Световна война, РАФ „силвърстоун“, която е открита през 1943 година. Самото летище и самолетните пистите на него, са с класическа традиционна форма на триъгълник и част от тях се използват за преминаване на сегашната автомобилна писта. По време на самото провеждане на Гран При, летището става най-натовареното в цялото кралство, като разполага и със собствен контрол на въздушното пространство.
През последните години пистата Силвърстоун е критикувана за влошаването на състоянието на съоръженията, а в миналото критики са били отправяни и заради големите задръствания ставащи в деня на провеждане на самото състезание. Пример за хаос край пистата е надпреварата през 2000 година, когато състезанието е предвидено за месец април и характерните за сезона дъждове превръщат паркингите за автомобили в кални мочурища, причинявайки излишни нерви на всички пристигащи зрители опитващи се да паркират.

Общо
Sin GT4 в надпревара с 50 автомобила в Силвърстоун
Заглавие
Sin GT4 в надпревара с 50 автомобила в Силвърстоун
Описание
Битката ще бъде оспорвана в състезание за издръжливост, която е с продължителност 3 часа.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker