Новини

Sin R1 вече е узаконен, съгласно Европейското законодателство

Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри.

Sin R1
За първи път в България се узаконява български автомобил съгласно Европейското законодателство.

С регистрирането на българския спортен автомобил Sin R1 в КАТ София, произведен от фирма Sin Cars и създателят на болида Росен Даскалов, завърши процесът на индивидуалното типово одобрение, със съдействието на фирма Технотест.
Така за първи път в България се узаконява български автомобил съгласно Европейското законодателство, съобщава ВИП Комюникейшън.
Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.
„Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили,като климатична инсталация, аудио система“, споделя Росен Даскалов.
Шосейният модел се предлага срещу 60 000 британски лири (без ДДС), което го превръща в най-достъпната кола с подобни характеристики.
Състезателният вариант може да бъде нает или закупен, като тук цените се съобщават след запитване. Всеки един автомобил се създава според изискванията на клиента и се настройва спрямо неговите ръст и тегло.
По обективни причини моделите на SIN Cars се сглобяват във Великобритания – улеснени процедури, данъчни облекчения, по-добра материална база, наличие на писти за настройване на компонентите, опитни специалисти и т.н. Карбоновите компоненти и други части обаче се произвеждат в България.
Интересна е и историята за раждането на SIN Cars. Автомобилът не е типичен бизнес проект, а по-скоро сбъдната мечта, сподели при представянето човекът, който стои за проекта – Росен Даскалов.
Русенецът е страстен любител на автомобилите, състезател и бизнесмен от автомобилния бранш. Именно благодарение на любовта му към автомобилите се раждат и представените днес коли.
Преди няколко години Даскалов търси нов автомобил, с който да участва в състезания. Това обаче се оказа трудно начинание, тъй като автомобилите или не отговарят на изискванията му, или са прекалено скъпи.
Затова русенецът решава да създаде свой автомобил, все пак има богат опит с настройването и пилотирането на машини като Radical, BMW и Porsche. Разбира се, че сам човек е трудно, дори невъзможно да се справи, но за негово огромно щастие има късмета да срещне Фил Матс на Autosport Fair 2012. Споделя още тогава с него проекта си и от малкото думи, които си разменят, разбира, че мислят еднакво и че могат да рискуват заедно.

Общо
Sin R1 вече е узаконен, съгласно Европейското законодателство
Заглавие
Sin R1 вече е узаконен, съгласно Европейското законодателство
Описание
Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker