МедицинатаНовини

„Софиямед“ вече е университетска болница

Над 150 000 пациенти са преминали до момента през болничното заведение

МБАЛ „Софиямед“ вече e със статут на университетска болница.
МБАЛ „Софиямед“ вече e със статут на университетска болница.

Най-голямото и модерно частно здравно заведение в страната МБАЛ „Софиямед“ вече има статут на университетска болница. Решението на Министерски съвет е гласувано в сряда. Така „Софиямед” става първото частно лечебно заведение в столицата с подобен профил.
Студенти и докторанти по медицина ще могат да се обучават в лечебното заведение от тази есен. Съгласно Закона за лечебните заведения университетски са многопрофилни или специализирани болници, в които след акредитация се осъществяват дейности по клинично обучение на студенти и докторанти по медицина, дентална медицина, фармация и здравни грижи, както и следдипломно обучение.
През декември 2013 година Министерството на здравеопазването акредитира МБАЛ „Софиямед“ като база за практическо следдипломно обучение на лекари за придобиване на специалност по акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, гастроентерология, кардиология, неврохирургия, нервни болести, обща и клинична патология, ортопедия и травматология, ревматология, хирургия и урология. Тогава здравното заведение получи и най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 години.
„За нас решението на Министерски съвет за акредитиране на „Софиямед“ като университетска болница и поставената от Министерство на здравеопазването отлична оценка на лечебното заведение са огромно признание. Това доказва, че за 2 години от създаването на МБАЛ „Софиямед“ не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, разполагаща с доказани професионалисти и съвременна апаратура, които са в услуга на здравето на хората“, коментира управителят на болницата д-р Йордан Пелев.
От официалното откриване на болницата през май 2012 година до този момент през нея и диагностично консултативния й център са преминали над 150 000 пациенти, а преди броени дни лечебното заведение отвори и нов медицински корпус. Болницата работи с НЗОК и осигурява на пациентите си високоспециализирани медицински и медико-диагностични услуги.

„Софиямед“ вече е университетска болница
Над 150 000 пациенти са преминали до момента през болничното заведение.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker