МедицинатаНовини

Специалисти от „Пирогов” преглеждат деца в Русе

Инициативата е на управителя на МБАЛ „Медика” д-р Кирил Панайотов

Специалисти от "Пирогов" ще прегледат русенчетата
Специалисти от „Пирогов“ ще прегледат русенчетата

Скринингови прегледи на деца организират за четвърти пореден път Лечебни заведения „Медика”. И този път малките русенчета ще бъдат консултирани със специалисти от „Пирогов” – доц. д-р Христо Шивачев – детски хирург, д-р Асен Меджидиев – специалист уши, нос, гърло и д-р Анета Минева – детски уролог. Към тях ще се присъедини и специалистът по лицево-челюстна хирургия в МБАЛ „Медика” д-р Лиляна Димитрова. Прегледите ще бъдат на 18 януари в сградата на лечебното заведение.

Основната цел на прегледите е ранна диагностика и лечение на заболяванията в детска възраст и предотвратяване на настъпващи усложнения. Така на родителите се дава реална възможност за лесен достъп до преглед при високоспециализирани специалисти в неработен и неучебен ден в Русе.

Инициативата на двете болници се организира от управителя на най-младата русенска частна болница – д-р Кирил Панайотов.

При предишните три инициативи, бяха прегледани над 230 деца до 18 години.

Успоредно с това, след прегледите, бяха проведени презентации и обучения на медицински работници от детски ясли, градини и училища в Русенско.

За информация и записване може да бъде използван телефон 082/830230 и на регистратурата на МБАЛ „Медика” /сградата на бившата Трета поликлиника/ на улица „Рига” 35.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker