Новини

Специализирани пелени за недоносените бебета в Неонатологията на УМБАЛ „Канев“

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета

Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло.
Отделение Неонатология на УМБАЛ „Канев“ АД получи втората част от дарението от Pampers – специализирани пелени за недоносени бебета.

Отделение Неонатология на УМБАЛ „Канев“ АД получи втората част от дарението от Pampers – специализирани пелени за недоносени бебета. То е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас са дарени над 405 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама. Университетска болница „Канев“ бе едно от 40- те лечебни заведения, която получи пелени за недоносени, на база статистика от предишни години за преждевременно родените бебета.
Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло. Кампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. Целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г.
Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2018г. в УМБАЛ „Канев“ АД са се родили 136 недоносени деца. Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Поради тази причина Pampers си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protection размер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

Общо
Специализирани пелени за недоносените бебета в Неонатологията на УМБАЛ „Канев“
Заглавие
Специализирани пелени за недоносените бебета в Неонатологията на УМБАЛ „Канев“
Описание
Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker