Новини

Специално МЪПЕТ ШОУ за децата на Русе

На 31-ви март, точно в 11:00 часа, децата на Русе ще се забавляват и учат с Маргаритка и Приказки без край

Главни герои в Mъпет шоуто на “Маргаритка” и “Приказки без край”, са българските анимационни персонажи Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка.
“Маргаритка“ и „Приказки без край“ помагат за научаването на важните навици в живота на децата със специално МЪПЕТ ШОУ в Русе!

“Маргаритка“ и „Приказки без край“ помагат за научаването на важните навици в живота на децата със специално МЪПЕТ ШОУ в Русе!
За първи път децата на България могат лесно и по забавен начин да получат отговор на някои важни за тях въпроси, които стоят в основата на изграждането на добри навици.
В поредица от осем видеоклипове и пет събития на живо, в различни градове в България, социалният проект “Маргаритка”и националната инициатива “Приказки без край”, забавляват малчуганите и помагат на родителите във възпитанието.
Поредица от подобен характер, изцяло авторска и на български език, се реализира за пръв път в България.
Сред градовете, които Мъпет Шоуто ще посети е и Русе. На 31-ви март, точно в 11:00 часа, децата на Русе ще се забавляват и учат с Маргаритка и Приказки без край. Домакин на събитието ще е Mall Rousse.
Главни герои в Mъпет шоуто на “Маргаритка” и “Приказки без край”, са българските анимационни персонажи Биби, Мими, Бухалче и Маргаритка. Четиримата са истински звезди в света на най-малките, изключително обичани и вече модели за подражание. Любимите на децата герои, ще разкажат и покажат на живо и през видео съдържание важните навици, ще забавляват децата, ще говорят с тях, а след това всички ще пеят заедно на вече добре познатото и обичано “Караоке на Маргаритка”.
По време на кукленото шоу, в реални, забавни и смешни ситуации, героите учат децата “Защо е толкова важно да си мием ръцете и зъбите?”, “Какво означава да се наспим и нахраним добре?”, “За какво са якето и ръкавиците през зимата?”, “Защо трябва да се носи шапка на слънце през лятото?”, “Какво означава да уважаваме околните?”.
Припознавайки себе си в героите, децата ще разберат по-добре смисъла на навиците, ще имат повече желание да ги изпълняват, а родителите ще имат ценен помощник.
Кампанията започна още в празничния сезон на 2018-а година, с пет събития, които бяха специално за малките пациенти в детските отделения на няколко болници в страната.
През февруари 2019-а стартира публикуването на първите от общо осем видеа от поредицата. Те са разработени от екип от детски психолози, сценаристи, продуценти, сценографи и актьори, които имат изключителен опит в работата с деца.
Всички осем видеа могат да се гледат в YouTube канала на социалната инициатива “Маргаритка” и във фейсбук профила на “Panadol Baby”. Видеата се създават с цел най-малките сред нас да гледат полезно, качествено и забавно съдържание и на български език, както и да са в помощ на родителите. Всеки месец се публикуват по две нови видеа, а първите две видеа вече са факт “Ето как си мием ръцете” и “Ето как си мием зъбите”:

Преди точно една година “Маргаритка” спечели 2-рото място в единствения в България конкурс за социални предприемачи “Промяната”. Идеята, с която кандидатстваха беше точно тази – създаване на качествено и забавно аудио и видео съдържание с образователен характер и изцяло на български език, насочено към децата от 0 до 6 години. Желанието за създаването на такова съдържание е провокирано от категоричната му липса, казват Вики и Яна, създателите на проекта. През есента, Маргаритка създаде първата изцяло автроска музика и анимация на “Песен за цифрите” на български език. Новата детска песничка провокира огромен интерес, а много родители споделят че благодарение на нея децата им вече броят с лекота и на български език.
Национално турне “Мъпет шоуто на Маргаритка и Приказки без край”
30 март – Варна (Delta Planet Mall)
31 март – Русе (Mall Rousse)
06 април – Бургас (Mall Galeria Burgas)
07 април – Стара Загора (Mall Galeria Stara Zagora)
14 април – Пловдив (Plovdiv Paza Mall)
Преди близо година и половина социалния прект “Маргаритка” и националната инициатива “Приказки без край” обединиха усилия в една посока – смислено съдържание за децата на България и повече детски усмивки. За това време, те заедно, успяха да зарадват децата на повече от 15 педиатрични отделения в различни болници в България, да дадат усмивки и настроение на 8 хиляди гости в парк “Гео Милев” София на празника на детето на 1-ви юни, да достигнат до над 10 хиляди деца с вълшебни песнички и аудио приказки, а днес и да учат децата на важните за тях навици.

За „Приказки без край“
„Приказки без край“ e национална инициатива на GSK и Panadol Baby, която подкрепя малчуганите, настанени в болнични заведения и техните родители, като се стреми да облекчи престоя им в болницата и да създаде среда, максимално близка до домашната.
„Приказки без край“ е доброволно начинание, в което се включват известни личности и добри хора с вярата, че усмивката не просто носи настроение, но и помага за преодоляване на трудностите.
Вече 6 години, с четене на приказки, игри, рисуване и още много забавни и занимателни активности, даряваме усмивки на децата в четиринадесет болници в София, Варна, Русе, Плевен и Пловдив. За този период са реализирани над 3600 посещения, чрез които сме достигнали до повече от 14 500 деца. „Приказки без край“ работи и за подобряването на интериора на детските клиники и облагородяването на дворните пространства около тях.
За да се поддържа непрекъсната връзка с родителите и децата е създадена специална Фейсбук страница на „Приказки без край“, където аниматорската програма има над 40 700 последователи.

За „Маргаритка“
„Маргаритка“ е проект за децата, създаден от Виктория Терзийска (Вики от Мастило) и Яна Липованска с любов към музиката, изкуството и чистите детски усмивки.
“Маргаритка” е единственият социален проект в България, който създава изцяло авторско и качествено аудио и видео съдържание за деца на български език с подкрепата на едни от най-известните гласове на родната сцена.
“Маргаритка” вече реализира два албума с най-любимите български детски песнички, в съвременни аранжименти и изпълнени от обичани артисти. Заедно с аудио записите, “Маргаритка” реализира и 3D анимирани видеа към песничките, които са достъпни в онлайн платформи за видео споделяне и вече имат над 15 милиона гледания.
20% от събраните средства от продажбата на всеки диск “Маргаритка” се инвестират в построяването на музикални детски площадки. „Маргаритка“ вече реализира първата музикална детска площадка в България в парк „Гео Милев“, София.

Общо
Специално МЪПЕТ ШОУ за децата на Русе
Заглавие
Специално МЪПЕТ ШОУ за децата на Русе
Описание
На 31-ви март, точно в 11:00 часа, децата на Русе ще се забавляват и учат с Маргаритка и Приказки без край.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker