Новини

Срещнах професионализъм и човешко отношение в МБАЛ Медика

От лекаря до чистачката са любезни и усмихнати.
Добри медицински услуги и най-вече човешко отношение към пациентите – това е, което прави впечатление в МБАЛ „Медика”.

Добри медицински услуги и най-вече човешко отношение към пациентите – това е, което прави впечатление в МБАЛ „Медика”. От лекаря до чистачката са любезни и усмихнати. Това може някому да се стори несъществено, но всеки, попаднал в болница, знае колко са важни в такъв момент вниманието и добрата грижа. Да повдигнеш духа на болния, е почти толкова важно колкото и точната терапия.

Лично аз влязох преди около месец в отделението по вътрешни болести за гастроентерологични изследвания.


Първо бях приятно изненадана от обстановката: доброто обзавеждане, чистите и светли стаи със самостоятелни санитарни възли. Бях респектирана от реда, вниманието и професионализма на целия медицински екип. Специални благодарности към д-р Венцеслав Драганов, тъй като той беше лекуващия ми лекар. Освен от неговите персонални достойнства обаче, бях впечатлена от екипната работа в отделението, която през последните години, струва ми се, беше позабравена в българското здравеопазване.
По време на престоя си в болницата бях в една стая с две жени от населени места извън област Русе. От тях научих, че те са в болницата, тъй като по време на изнесени профилактични прегледи медиците от МБАЛ „Медика” установили, че те имат завишена кръвна захар. Пациентките бяха в отделението, за да им се направят пълни изследвания, да се проследи състоянието им и да им се назначи подходящата за тях терапия. Оказа се, че жените имат и други съпътстващи заболявания и затова се налага комплексен подход. Професионалното внимание на лекарите към тези пациентки изключително много ме впечатли. Останах с усещането, че този подход е практика в МБАЛ „Медика”.

Автор Даниела Георгиева

Общо
Срещнах професионализъм и човешко отношение в МБАЛ Медика
Заглавие
Срещнах професионализъм и човешко отношение в МБАЛ Медика
Описание
Да повдигнеш духа на болния, е почти толкова важно колкото и точната терапия.
Автор
Публикувано от
Здраве да е

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker