Новини

Стагхорн Сумак – отрова или терапевтично растение

Червените му плодове са силен антиоксидант, намалявят риска от тумори и инсулт

Понижава кръвната захар и "лошия" холестерол, което тествано при животни.
Може би сте чували за билката смрадлика, но най-вероятно не сте чували за червен сумак (особено Стагхорн сумак).

Може би сте чували за билката смрадлика, но най-вероятно не сте чували за червен сумак (особено Стагхорн сумак). Тези червени плодове растат в Пенсилвания, но могат да бъдат намерени по целия свят. Стагхорн сумак е по-вероятно да бъде открита в рамките на източната половина на САЩ. Цъфти особено през юни до юли, като от август до септември се развива. Стагхорновите плодове могат да ви помогнат да си направите чудесна, здравословна напитка!
Отрова ли е или има терапевтичен ефект?
Докато белите плодове на растението, които висят, са отровни; червените плодове от сумак, които обикновено стоят изправени, имат висока хранителна стойност. Обикновено известни като Стагхорн сумак, тези размити червени плодове предлагат широк списък от ползи за индивида, търсещ по-оптимално здраве!
Хранителни ползи:
Намалява риска от рак, с висока антиоксидантна стойност заради витамините А и С
Установено е, че суровите кълнове от червения сумак имат антиоксидантна стойност, описана в ORAC (Оксиден радикален абсорбционен капацитет), като 312,400 μ mol TE / 100g. Системата ORAC е разработена от Националните институти по здравеопазване в Балтимор, измерващи антиоксидантния капацитет в храните. В сравнение с другите храни според OРАК плодовете на растението са на първо място! Сумакът превъзхожда много суперхрани като куркума, риган, канела и джинджифил! Мощните антиоксиданти в червените плодове допринасят за способността му да неутрализира свободните радикали, като по този начин намалява риска от рак и други тежки болести.
Възстановява баланса и екологичната хармония
Растението в неговата цялост е (различни части от растението) антисептично, стягащо, диуретично, противогъбично, антимикробно, галактогогично, хемостатично, еменмагогично, противовъзпалително, очистващо, антимитагенно, антивирусно, еметично, стипчиво и друго. Тези предимства позволяват на човешкото тяло да възстанови своя баланс и да хармонизира отделните системи в него.
Неговата терапевтична употреба има дълга история история. Според университета в Мичиган американските индианци използват сумак плодове за лечение на настинки, треска и скорбу. Когато смелят плодовете и ги смесят с глина, правят мехлем за лечение на открити рани.
Още приложения на сумак:
Растението намалявана мускулната болка при физически упражнения.
Има атерозащитни ефекти, помага за предотвратяване на сърдечни атаки и инсулти.
Понижава кръвната захар и „лошия“ холестерол, което тествано при животни. Смята се, че може да помогне при хипергликемия, затлъстяване и диабет.
Семената му имат противогъбичен ефект.
Химиотерапевтично лекарство
Антитуморни и противовъзпалителни ефекти.
Антимикробни ефекти.
Чай от плодовете на червен сумак:
Сред най-популярните начини за прилагане на лечебните свойства на плодовете на Стагхорн сумак е чаят „Сумакейд“. Това е напитка с кисел вкус който се дължи на високото съдържание на витамин С. Пие се гореща или стедуна. Заради това, че витамин С се разгражда при висока температура, чаят по-често се сервира студен, след като е престоял една нощ в хладилник. В този случай плодовете не се варят, а намачкани се оставят във вода за няколко часа, след което сместта се перецежда в тензух или филтър за кафе. Друг вариант за използване на лековитите свойтва на плодовете е плодовата тинктура.

Общо
Стагхорн Сумак - отрова или терапевтично растение
Заглавие
Стагхорн Сумак - отрова или терапевтично растение
Описание
Червените му плодове са силен антиоксидант, намалявят риска от тумори и инсулт.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker