Начало - Новини - Стартира конкурс за рисунки за отделението по Педиатрия на УМБАЛ-Русе

Стартира конкурс за рисунки за отделението по Педиатрия на УМБАЛ-Русе

Стенните рисунки ще бъдат направени от художници, на които победителите в конкурса ще съдействат при изпълнението

Размерът на рисунките да не е по-малък от А4.

Ученици и студенти могат да се включат в конкурса обявен от УМБАЛ-Русе за рисунки за новото отделение по Педиатрия.

Ученици и студенти могат да се включат в конкурса обявен от УМБАЛ-Русе за рисунки за новото отделение по Педиатрия. Както е известно ремонтът на болничното отделение приключи, стаите вече са обзаведени, но ръководството на болницата си е поставило за цел да направи помещенията по-приятни и артистични за своите пациенти.

За да участвате в конкурса, създайте Ваша авторска рисунка на някоя от следните теми:
„Приказни герои“ – тема за по-малките пациенти от сектори 0-2 и 3-13 годишна възраст. Целта е децата да бъдат пренесени в приказния свят на своите любими герои, с които да се чувстват по-сигурни и спокойни по време на престоя си в отделението.
„Teen life“ (Тийнейджърски живот) – темата за сектор 14-18 год. включва всичко присъстващо в ежедневието на тийнейджърите, включително хобита, спортни занимания и начини, по които те прекарват свободното си време. Целта е пренасяне на типичната за тях среда в болничната обстановка, за да се чувстват по-комфортно по време на престоя си в отделението. Размерът на рисунките да не е по-малък от А4. Няма ограничения за техниките и материалите.
Краен срок за изпращане на рисунките – 31.07.2017г.
Победителите ще бъдат обявени до седмица след крайния срок за предавене на рисунките в конкурса.

Ще бъдат отличени 19 от участниците, чиито идеи ще бъдат използване за разкрасяването на 19-те стаи в новото отделение по Педиатрия в Русе. Стенните рисунки ще бъдат направени от художници, на които победителите в конкурса ще съдействат при изпълнението.
Оригинали на рисунки могат да се предават при административния секретар на изпълнителния директор на 1 етаж в старата сграда на болницата. Цветни снимки с много добро качество могат да бъдат изпращани и на имейл pr@hospitalruse.org.
И в двата случая рисунката трябва да е придружена с данни за участника:
–           Три имена, години и местоживеене;
–           Училище или университет, в който се обучава участникът;
–           Тема на конкурса, по която участва;
–           Телефон и имейл за контакт.
В новото отделение ще има 45 легла с три стаи за интензивно лечение, две манипулационни, столова и занималня за малките пациенти. Ремонтът стана възможен с финансовата подкрепа на благотворителната фондация „Игнат Канев“.
В сегашното педиатрично отделение, което е с капацитет 30 легла, условията не са добри от години. То се намира в старата сграда на болницата.

Стартира конкурс за рисунки за отделението по Педиатрия на УМБАЛ-Русе
Стенните рисунки ще бъдат направени от художници, на които победителите в конкурса ще съдействат при изпълнението.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе