Начало - Новини - „Startup factory“ учи млади предприемачи от Русе – да финансират стартиращ бизнес

„Startup factory“ учи млади предприемачи от Русе – да финансират стартиращ бизнес

По време на обучението участниците ще получат практически насоки как се създава проект

Споделеното работно пространство “StartUp Factory“ в Русе обявява официалното си откриване с организиране на тренинг-семинар за предприемачи на тема “Как да финансирам моя стартиращ бизнес?“

Споделеното работно пространство “StartUp Factory“ в Русе обявява официалното си откриване с организиране на тренинг-семинар за предприемачи на тема “Как да финансирам моя стартиращ бизнес?“

Споделеното работно пространство “StartUp Factory“ в Русе обявява официалното си откриване с организиране на тренинг-семинар за предприемачи на тема “Как да финансирам моя стартиращ бизнес?“ на 28-ми март, събота, от 10:00 часа в к-с „Евас“.
Лектор е един от водещите консултанти към Европейската комисия д-р Волфганг Книйски. Той ще представи пред младите хора същността и характеристиките на корпоративното финансиране, EU програми за развитие на предприемачеството, специфичните особености на финансирането при различните етапи от развитието на новото бизнес начинание, както и какво не трябва да правят младите предприемачи, ако желая да финансират бизнеса си чрез венчър капитал.
Волфганг Книйски е международен консултант в областта на иновационния мениджмънт и притежава повече от 20 години международен опит като мениджър бизнес развитие. Понастоящем в екипа на EIT ICT Labs към Европейската комисия.
Компетентностите му са фокусирани в областите: достъп до финансиране и достъп до международни пазари, бизнес моделиране, международното счетоводство, организационни процеси и управление на проекти. Разработва и внедрява процеси за трансфер на технологии.
Ментор, коуч и консултант на много стартиращи предприятия с иновативни продукти, процеси или услуги. Рецензент и консултант в различни конкурси на частни организации, на правителствени агенции и правителства напр. германското правителство, корейското правителство, австрийското правителство, ESA, ЕС и др.
Волфганг Книйски е основател на „ИНИ–Новейшън“ Германия и „ИНИ–Новейшън“ България, организации, които работят в областта на иновативния мениджмънт и стартъп подкрепа. Той също е съосновател и спонсор на StartUp Factory в Русе.
Участниците в тренинг-семинара за предприемачи ще се запознаят конкретно с методите за успешно финансиране. Ще бъде разгледана всяка отделна възможност и ще бъдат обсъдени различните вариации на алтернативни действия, които предприемачът може да направи.
По време на обучението участниците ще получат практически насоки как да подготвят проекти и да кандидатстват за финансиране от Европейския съюз чрез Програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. Семинарът е без такси и ще се проведе на английски език.
Тренингът е спонсориран от „ИНИ-Новейшън“ Германия и е напълно безплатна услуга на организаторите.

Програмата на тренинг-обучение „Как да финансирам моя стартиращ бизнес“

9:30 ч. Регистрация на участниците
10:00 ч. Добре дошли и откриване
10:20 ч. Тема 1: Как се финансира стартъп бизнес?
Лектор: д-р Волфганг Книйски

11:15 ч. Кафе пауза и нетуоркинг
11:30 ч. Тема 2: Как да говорим с инвеститори?
Лектор: д-р Волфганг Книйски

12:20 ч. Тема 3: Възможности за финансиране по Програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.
Лектор: д-р Волфганг Книйски
13:00 ч. Сесия с въпроси и отговори.
Закриване.
13.30 ч.- Пресконференция

„Startup factory“ учи млади предприемачи от Русе - да финансират стартиращ бизнес
По време на обучението участниците ще получат практически насоки как се създава проект

Коментари

Преминете на горе