НовиниХранене и спорт

Стефан Данаилов: Имаш ли апетит, значи си добре!

Стефан Данаилов
Стефан Данаилов

Мастерът на българското кино, телевизия и театър – Стефан Данаилов не спазва хранителни режими, дори и след тежкото заболяване, през което премина.

Това сподели самият той в предаването „Търси се“ по bTV. Пред зрителите, той заяви, че неговата майка обичала да му казва „Имаш ли апетит, мама, значи си добре!“.
Любимецът и блянът за поколения българки никога не се огъва пред трудностите и през 2014-а пребори левкимията. Професорът от НАТФИЗ се изправи на крака и след загубата на съпругата си, с която живя повече от 50 години.
“С Мария ме свързваха много дълбоки и истински неща. До края на живота си ще нося в сърцето си болката по нея”, сподели Данаилов за съпругата си, която умира в болницата малко след Великден преди повече от две години.
Днес той не пие алкохол, рядко си позволявал по 15 грама ракия, тъй като това пречело на „веселите“ хапчета, които приемал. Един от неговите най-известни ученици Асен Блатечки се пошегува в предаването, че преди време Данаилов бил хипохондрик, за всяка болежка се притеснявал и търсел лек. Но през левкимията минал достойно, преборил я без да хленчи и да се оплаква. Самият Данаилов споделя, че когато отива в болница и вижда толкова млади хора с тази тежка диагноза, разбира, че той няма за какво да се притеснява, тъй като е изживял живота си достойно.


Стефан Данаилов през годините е бил пациент и на известната д-р Емилова, която се занимава с гладолечение. „Натрупах незнайно откъде килограми, с които отчаяно се борех и все не можех да задържа оптималното тегло. Друг път пък от само себе си “загубих” 30 кг за отрицателно време, после пак си ги върнах. Преди снимките на “Стъклен дом” няколко месеца се подложил и на строга диета при прочута у нас експертка д-р Касабие. Диетата й обаче не му помогнала особено за теглото, но поне свалил няколко килограма и се чувствал по-жизнен. Успял да се отърве от доста мазнини, което е по-здравословният вариант на отслабване, свалил кръвното и намалил хапчетата.

Общо
Стефан Данаилов: Имаш ли апетит, значи си добре!
Заглавие
Стефан Данаилов: Имаш ли апетит, значи си добре!
Описание
Мастерът на българското кино, телевизия и театър - Стефан Данаилов не спазва хранителни режими, дори и след тежкото заболяване, през което премина.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker