Деца и родителиНовини

Стилиян Петров: Победих болестта, защото имам невероятно семейство

За себе си разбрах, че съм създаден да се боря докрай

Стилиян Петров
Стилиян Петров

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров разказа в интервю за предаването „Комбина“ на Нова ТВ за най-трудните 20 крачки в живота си, след като се пребори с левкемията.

„За да ме изпишат от болница и да се върна вкъщи, трябваше да направя 20 крачки – това може би бяха най-дългите 20 крачки, които направих. Отнеха ми 36 минути, само и само да се прибера“, спомни си футболистът.

Диагнозата остра форма на левкемия беше поставена на Стилиян Петров в края на март 2012 г. Футболистът веднага започна лечение, което в крайна сметка доведе до излекуването му. На 2 август 2012 г. е съобщено, че болестта му е в ремисия, а на 9 май 2013 г. Петров обяви оттеглянето си от професионалния футбол.

Съпругата му Паулина го подкрепя през цялото време
Съпругата му Паулина го подкрепя през цялото време

„В един момент бях на косъм да се откажа от лечението. Моето мислене беше, че скоро ще се върна към футбола… В онази 19-а минута, когато 43 000 души скандираха моето има, осъзнах кое ще ми липсва най-много. Започнах да се предавам, когато разбрах, че след първата половин година ще има още 7 месеца химиотерапия. Последният етап беше най-труден“,  спомня си Петров.

Когато се прибрал вкъщи, видял страх в очите на близките си. Майка му не спирала да плаче, докато баща му и съпругата Паулина му давали кураж и се държали много мъжки.

Бербатов често му е давал кураж в болницата
Бербатов често му е давал кураж в болницата

„Нашата любов беше от пръв поглед. Видях Паулина в един ресторант и четири месеца говорихме само по телефона.  След това дойде при мен и оттогава правим всичко заедно. Тя ме следваше навсякъде, без да се оплаква.  Разбрах, че ме обича истински“, щастлив е днес Стилиян.

За себе си разбрал, че е създаден да се бори докрай. Щастлив съм, че мога да гледам как растат децата ми. Моля се на Бог сутрин и вечер. Това беше изпитание. Истината е, че някои се борят сами, а аз имам подкрепата на милиони…“

Общо
Стилиян Петров: Победих болестта, защото имам невероятно семейство
Заглавие
Стилиян Петров: Победих болестта, защото имам невероятно семейство
Описание
Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров разказа в интервю за предаването „Комбина“ на Нова ТВ за най-трудните 20 крачки в живота си
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker