Новини

Да спрем изпотяването с ботулинов токсин

Възможни са временни синини и следи от убожданията, но те ще изчезнат след няколко дни

С всеки изминал ден горещините стават все по-големи. А с това се увеличават и притесненията на много хора как да се справят с изпотяването.
С всеки изминал ден горещините стават все по-големи. А с това се увеличават и притесненията на много хора как да се справят с изпотяването.

С всеки изминал ден горещините стават все по-големи. А с това се увеличават и притесненията на много хора как да се справят с изпотяването. Наистина е неприятно, особено когато човек има и важна среща да се чуди как да премахне мокрите петна от подмишничните зони. Неудобно е и когато трябва да събуете обувките или сандалите, а те вече са достатъчно измърсени и мокри от потта. Но има решение как човек да се справи с този вид проблем.
Решението се крие в ботулиновия токсин. Ще си кажете, че той се използва за третиране на мимическите бръчки по лицето. И ще сте прави. Но той се използва още преди това в офталмологията ( за лечение на кривогледство при деца, при блефароспазъм) или в неврологията при лицев хемиспазъм, тортиколис и т.н. В последните няколко години той намира приложение в справянето с едно рядко и неприятно състояние, известно като хиперхидроза.
Процедурата с инжектирането на ботулинов токсин не е сложна. Първо се прави тест с йод и нишесте, за да се видят най-проблемните зони, а след това с игла и спринцовка в кожата на дланите, ходилата, подмишнична област и други, податливи на повишено потене зони се инжектира разтворен ботулинов токсин с определена концентрация. Това води до временно потискане на обилното потене с изразена до пълна редукция на този проблем. И още нещо, което е важно – трайността е около 7-8 месеца. Може да изкарате горещите летни дни без да се притеснявате.
Ако не се страхувате от игли, то трябва да знаете, че процедурата е безболезнена за подмишничната зона, челото, деколтето и слепоочията. Специалистите казват, че при манипулация в тези области не е необходимо прилагането на медикаменти с успокоително или обезболяващо действие.
При инжектиране на ботулинов токсин в зоните на дланите и ходилата се налага обезболяване, поради изразената чувствителност. Обичайно обезболяване се постига чрез предварително изстудяване на третираната област. Могат да бъдат използвани както торбички с кубчета лед, така и течен азот. Зоната, която ще бъде инжектирана, се изстудява за няколко секунди, което прави убождането практически безболезнено. В случай, че това не даде желания ефект и процедурата предизвиква значителна болезненост, е възможно да се направи и т.нар. проводна анестезия. Обезболяването в случая става чрез инжекционно въвеждане в кожата на обезболяваща течност около нерва, който отговаря за сетивността на цялата област. Така процедурата става практически неболезнена.
Инжекциите с ботулинов токсин се прилагат безопасно и ефикасно от десетилетия за лечение на много офталмологични и неврологични нарушения. Много са хората, които всяка година се подлагат на терапия с този продукт и той вече е добил популярност при заличаване на видими белези и стареене на кожата. Директните възможни странични ефекти от прилагане на ботулиновия токсин са:
• Поява на временни видими белези от убождане и лекостепенно посиняване около мястото на убождане
• Поява на временна подутина на мястото на убождането
• Временно и напълно обратимо намаляване на сетивността и фините движения на дланите и ходилата след инжектиране.
Ефектът на процедурата настъпва за период от 7 до 14 дни след манипулацията с постепенно засилване на ефекта.

По материал на dermasofia.com

Общо
Да спрем изпотяването с ботулинов токсин
Заглавие
Да спрем изпотяването с ботулинов токсин
Описание
Възможни са временни синини и следи от убожданията, но те ще изчезнат след няколко дни
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker