Новини

Силен имунитет с аптеки „Астра”

Да се противопоставим на вирусите през есенно-зимния период

Възможно ли е да подсилим така своя имунитет, че той сам да ги отблъсне или в случай на разболяване то да мине по-бързо и леко?
Възможно ли е да подсилим така своя имунитет, че той сам да ги отблъсне или в случай на разболяване то да мине по-бързо и леко?

Грипната епидемия, която според епидемиолозите чакаме всеки януари, все още е далеч. Но кашлящите и хремавите са все повече.
Как да се противопоставим на циркулиращите вече есенно-зимни вируси? Възможно ли е да подсилим така своя имунитет, че той сам да ги отблъсне или в случай на разболяване то да мине по-бързо и леко?
Специалистите са на мнение, че това е напълно възможно. Силният имунитет е ключът към доброто здраве. Имунната защита може да се повиши чрез много фактори – преди всичко чрез здравословно хранене, основано на прием на витамини, минерали, протеини, фибри, омега-3 и омега-6 мастни киселини, пробиотици,хомеопатия,билки.
Подготовката на имунната система срещу върлуващите есенно-зимни вируси обаче често изисква активиране с имуностимулатори.. Такъв съвременен продукт е БИОЗИН с биологично активни съставки, сред които ехинацея и коластра. ГОДЖИ под формата на таблетки също мощно усилва имунитета.
За децата подходящи са мултивитамини като МАРСИАНЦИ под формата на сироп или желирани капсули, ЯМИ БЕЪРС – желирани мечета, както и хомеопатични продукти като ОСЦИЛОКОКЦИНУМ, ИНФЛУЦИД, СТОДАЛ, ШУСЛЕРОВИ СОЛИ. С добър ефект за стимулиране на имунетата е ЕСБЕРИТОКС N, който за децата се предлага под формата на сироп, а за възрастни като таблетки.
За предпазване от бактериални инфекции и поствирусни бактериални усложнения подходящ е РЕСПИВАКС, който съдържа убити бактериални култури от 6 микробни вида.
За рисковите групи специалистите препоръчват комбинирана профилактика – ваксина, която предпазва от определени вируси и имуностимулатор, който повишава глобално имунитета срещу всякакви агресори. Как точно да защитим организма е въпрос на личен избор, но какъвто и начин да предпочетем оптималния сезон за това е есента.
Не забравяйте, че предаването на вируса става чрез кожата на ръцете, затова редовно ги мийте със сапун. Сред най-добрите общи предпазни мерки си остава приема на ВИТАМИН С, а също витамин Д, Цинк и Селен .
Ваксинирането срещу грип остава най-ефективният известен досега метод за предпазване от грипна инфекция и/или предотвратяване на усложненията й при всички групи от населението. То е процес, при който в организма на здрав човек се вкарват инактивирани инфекциозни агенти (вируси, бактерии) или частици от тях.
Под инактивирани агенти се има предвид такива, които не са живи или не са способни да окажат болестотворно влияние. Въпреки, че не предизвикват заболяване, тези инактивирани инфекциозни агенти стимулират имунната система на организма и тя изработва защита срещу съответния причинител. При последващо заразяване с жив, активен причинител от околната среда организмът не развива заболяване, тъй като вече има ефективна имунна защита срещу него, създадена след ваксинирането.
Противогрипните ваксини се произвеждат от високопречистени белтъчни култури на грипни вируси, които са инактивирани и са напълно неспособни да предизвикат инфекция. Ежегодно се произвежда нов тип ваксина срещу вирусните щамове, които се очаква да бъдат най-масово разпространени през идващия грипен сезон.
Универсална и дълготрайна ваксина срещу грип все още не може да бъде изработена поради това че грипните вируси мутират често, променят вида си и имунитетът срещу тях е нетраен.
Ваксините днес са ефективни и създават имунитет срещу грипната инфекция в 70 до 100 % от ваксинираните здрави индивиди, особено ако ваксинационният щам съвпадне с най-разпространения грипен щам за съответния грипен сезон. В случай, че няма такова добро съвпадение (или при използване на ваксината при хора в напреднала възраст или деца), може да не се развие оптимален имунитет и тогава ефективността на ваксината е 30-60 %. Ето защо възможно е заболяване от грип дори при извършена ваксинация.

Общо
Силен имунитет с аптеки „Астра”
Заглавие
Силен имунитет с аптеки „Астра”
Описание
Да се противопоставим на вирусите през есенно-зимния период
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker