Начало - Новини - Ученици на трето място в света на състезание на тема ‘Социални иновации’

Ученици на трето място в света на състезание на тема ‘Социални иновации’

Идеята на нашия отбор е иновативно мобилно приложение в полза на хората с увреден слух

Социални иновации - JA.

Екип от трима български ученици взе трета награда на престижното международно състезание “Социални иновации” (Social Innovation Relay), организирано от Junior Achievement и NN Group.

Екип от трима български ученици взе трета награда на престижното международно състезание ‘Социални иновации’ (Social Innovation Relay), организирано от Junior Achievement и NN Group.

Инициативата има за цел да насърчи творческото мислене на учениците и да ги мотивира да търсят решения на местни и глобални социални проблеми в следните сектори: образование, здравеопазване, социално включване, стратегии за прехрана и устойчивост.
Отборът „Hear the world“ е в състав Стоян Гечков от Националната търговска гимназия Пловдив с преподавател Огнян Димитров и Димитър Джангозов и Теодор Жеков от Природоматематическата гимназия в Димитровград с преподавател Живка Ненова. След като се класираха на първо място на националния етап учениците и тяхната идея пребориха сили с опоненти от цял свят. Шестото издание на състезанието събра 10,000 ученици от 10 страни: България, Чехия, Гърция, Унгария, Япония, Холандия, Румъния, Словакия, Сингапур и Испания.
Идеята на нашия отбор е иновативно мобилно приложение в полза на хората с увреден слух. Чрез сензорите на мобилния телефон приложението ще разпознава типични звуци от обграждащата потребителя среда като позвъняването на звънец, аларма, сигнал от микровълнова фурна и други и ще изпраща нотификация до потребителя чрез вибрация. Във видеото по-долу може да се запознаете в детайл с екипа и идеята им.
По време на състезанието участниците бяха напътствани от служители на NN България, които ги обучаваха да мислят иновативно и да развиват умения, с чиято помощ да се превърнат в социалноотговорни предприемачи.
На специална церемония JA България и лидерът в застраховането и осигуряването NN България наградиха победителите в шестото издание на състезанието „Социални иновации“ (Social Innovation Relay) за България. Връчването на наградите се състоя в новия клон на NN България в търговски център The Mall – София. Наградите връчи главният изпълнителен директор на NN България Николай Стойков. Заедно с изпълнителния директор на JA Bulgaria Милена Стойчева двамата поздравиха победителите за иновативните идеи и успеха на отборите им.
„Чрез страстта, с която развиват идеите си, младите предприемачи успяха да предадат на нас – техните ментори, своите заряд, ентусиазъм и вдъхновение. Благодаря на всички колеги, които отделиха от времето си, за да споделят с децата своите знания и опит. Гордея се с постиженията на младежите и се радвам, че чрез партньорството си NN и Джуниър Ачийвмънт им помагат да превърнат идеите си в истински бизнес начинания, които в същото време помагат за разрешаването на конкретен социален проблем“, сподели Николай Стойков.
„Поздравявам бизнес-доброволците от NN за ангажираното участие в менторството на ученическите екипи. Резултатите не закъсняха – ето че тази година българският отбор се класира в една от трите челни позиции и на световния финал на състезанието. Щастлива съм, когато заедно с партньори с визия, каквито са NN България, изграждаме реална връзка между образованието и бизнеса“, каза Милена Стойчева.

Ученици на трето място в света на състезание на тема социални иновации
Идеята на нашия отбор е иновативно мобилно приложение в полза на хората с увреден слух.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе