Начало - Новини - Стилиян Петров е анонимният ангел хранител на малката Гери

Стилиян Петров е анонимният ангел хранител на малката Гери

Футболната звезда обявил на търг свои фланелки с автограф, за да подкрепи лечението й в германска клиника

Стилиян Петров - дарение.

Стилиян Петров е анонимният ангел хранител, който добави 300 000 лева към дарителската сметка за лечението на малката Гери от София, написаха неотдавна спортните медии у нас.

Стилиян Петров е анонимният ангел хранител, който добави 300 000 лева към дарителската сметка за лечението на малката Гери от София, написаха неотдавна спортните медии у нас.

Бившият капитан на националния отбор е обявил на търг свои фланелки с автограф от финала на Купата на Англия от 2010 година, когато неговият английски отбор „Астън Вила” загуби 1:2 от „Манчестър Юнайтед“. Наддването приключило на 7 декември.

Благодарение на жеста на Стенли 5-годишното дете с диагноза четвърти стадий невробластом с метастази в костите, вече е в Германия за експериментално лечение. Разбира се, в битката за живота на Гери се включиха и хиляди добри българи, които дариха средства по нейната сметка. По нея са набрани 540 000 лева От 7 декември 2016 г. е факт и договор с Фонда за лечение на деца, който е качен на фейсбук страницата „Да помогнем на Гери”. Според майката на момиченцето Камелия Младенова фондът ще финансира част от лечението и разходите по престоя им в Германия, след като представят необходимите документи – някъде около 250 000 евро.
В страницата „Да помогнем на Гери” името на тайнствения дарител не е разкрито, защото такава била неговата воля. Факт е обаче, че Стилиян Петров, след като сам се пребори с остра форма на левкемия, основа фондаци я в помощ на хора с онкологични заболявания и в подкрепа на научните изследвания в областта на лечението на рака. Фондацията му помага на Университетската и Детската болници в Бирмингам и на Медицинския колеж в Лондон. Тези институции имат за задача да разпределят по най-добрия начин начин средствата за трансплантации на стволови клетки, лекарства, лечебна генна терапия, грижа за болните деца и предоставянето на настаняване и подкрепа за техните семейства.


Доброто сърце на звездата на „Астън Вила” е вече широко известно, както във Великобритания, така и у нас. Според Ретро.бг бивши съотборници на Стенли са коментирали, че е напълно възможно тойда е мистериозният дарител. Те били убедени, че бившият капитан на „лъвовете” е човек, който не търси гласност. Най-вероятно и спортът, и тежкото заболяване, което му се стовари и стана причина да се откаже рано от футбола, са причина Стилиян Петров да е повече смирен и скромен и да не желае около жестовете му да се шуми.

В клиниката в Кьолн, където сега е Гери, ще й бъдат направени нови химиотерапии, трансплантация на чужди стволови клетки. Ако тази терапия се окаже успешна, лечението ще продължи с антитяло. В навечерието на Коледа майката на детето и всички съпричастни към съдбата на момиченцето се надяват на чудо и Гери да се завърне от Германия у дома здрава. Камелия е убедена, че цялата тази позитивна енергия на българите, които отвориха сърцата си за малкото момиченце, няма как да не я вдигне на крака. Самата Камелия споделя във фейсбук: „Коледа е, стават чудеса, молете се и нашето чудо да се случи. Пожелаваме на всички Ви преди всичко здраве, защото с тези големи сърца, които носите, значи имате всичко! Гери Ви изпраща цялата си любов, много целувки и прегръдки. Благодарим Ви!

А да, щях да пропусна най-важното: да е жива и здрава Гери, да се върнем от Германия с добри новини, не мисля, да задържам нито стотинка от средствата, които се събраха. Тогава ще изляза и ще дам пълен отчет на набраните средства – как и за какво са използвани. Всичко, всичко, което остане след разходите по лечението, ще дарим на друго нуждаещо се дете.”

Стилиян Петров е анонимният ангел хранител на малката Гери
Футболната звезда обявил на търг свои фланелки с автограф, за да подкрепи лечението й в германска клиника.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе