Деца и родителиНовини

Лятна ваканция за децата от Русе организира социалният комплекс

Деца от 6 до 18 години ще се забавляват безплатно в продължение на два месеца

През цялата лятна ваканция децата ще се забавляват безплатно
През цялата лятна ваканция децата ще се забавляват безплатно

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Русе откри своята ваканционна програма „Забавно лято“. От началото на юли, до 5-и септември в двора и в залите на комплекса ще се провеждат арт занятия, уроци по приложно изкуство, по танци и музика, спортни игри и скално катерене. Освен тези занятия, през цялата лятна ваканция децата ще се включат в дейности, които развиват логическото им мислене, като решаване на кръстословици и судоку, ще съчиняват и драматизират приказки. Занятията от „Забавно лято“, се ръководят от специалисти на комплекса, които в рамките на два часа, от 10 до 12, а понякога и от 15 до 16 часа, ще напътстват малчуганите. В развлекателните дейности могат да се включат не само деца от квартала, но и от други райони на Русе, стига да са на възраст от 6 до 18 години. От социалния комплекс уточняват, че все още има свободни места в групите и родителите могат да запишат децата си в клубовете според интересите им. Записването става на място в комплекса, който се намира в квартал „Родина“ в бившето училище „Христо Смирненски“.
Всички забави са напълно безплатни за децата.

10 са класните стаи в комплекса
10 са класните стаи в комплекса

Припомняме, че клубовете за работа са десет, а именно: „Забавна работилница“, „Малки художници“, „Научиме как?“/за формиране на социални умения у децата/, „Спорт“ „Катерене“, „Музика и танци“, „Природознание и игри на открито“, „Вълшебството на приказките“, „Всезнайко“ и клуб „Бижу“, в който ще се правят атрактивни бижута от различни материали. Организаторите на „Забавно лято“ издават, че най-активните участници ще бъдат възнаградени с подаръци в края на ваканцията.
Социалният комплекс организира лятната градска ваканция за поредна година с идеята да ангажира вниманието на децата в полезни дейности, да формира у тях умения и да развива творческите им заложби.

Снимки: Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Общо
Лятна ваканция за децата от Русе организира  социалният комплекс
Заглавие
Лятна ваканция за децата от Русе организира социалният комплекс
Описание
Всички забави през цялата лятна ваканция са напълно безплатни за децата
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker