Начало - Деца и родители - Лятна ваканция за децата от Русе организира социалният комплекс

Лятна ваканция за децата от Русе организира социалният комплекс

Деца от 6 до 18 години ще се забавляват безплатно в продължение на два месеца

През цялата лятна ваканция децата ще се забавляват безплатно

През цялата лятна ваканция децата ще се забавляват безплатно

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Русе откри своята ваканционна програма „Забавно лято“. От началото на юли, до 5-и септември в двора и в залите на комплекса ще се провеждат арт занятия, уроци по приложно изкуство, по танци и музика, спортни игри и скално катерене. Освен тези занятия, през цялата лятна ваканция децата ще се включат в дейности, които развиват логическото им мислене, като решаване на кръстословици и судоку, ще съчиняват и драматизират приказки. Занятията от „Забавно лято“, се ръководят от специалисти на комплекса, които в рамките на два часа, от 10 до 12, а понякога и от 15 до 16 часа, ще напътстват малчуганите. В развлекателните дейности могат да се включат не само деца от квартала, но и от други райони на Русе, стига да са на възраст от 6 до 18 години. От социалния комплекс уточняват, че все още има свободни места в групите и родителите могат да запишат децата си в клубовете според интересите им. Записването става на място в комплекса, който се намира в квартал „Родина“ в бившето училище „Христо Смирненски“.
Всички забави са напълно безплатни за децата.

10 са класните стаи в комплекса

10 са класните стаи в комплекса

Припомняме, че клубовете за работа са десет, а именно: „Забавна работилница“, „Малки художници“, „Научиме как?“/за формиране на социални умения у децата/, „Спорт“ „Катерене“, „Музика и танци“, „Природознание и игри на открито“, „Вълшебството на приказките“, „Всезнайко“ и клуб „Бижу“, в който ще се правят атрактивни бижута от различни материали. Организаторите на „Забавно лято“ издават, че най-активните участници ще бъдат възнаградени с подаръци в края на ваканцията.
Социалният комплекс организира лятната градска ваканция за поредна година с идеята да ангажира вниманието на децата в полезни дейности, да формира у тях умения и да развива творческите им заложби.

Снимки: Комплекс за социални услуги за деца и семейства

Лятна ваканция за децата от Русе организира социалният комплекс
Всички забави през цялата лятна ваканция са напълно безплатни за децата

Коментари

Преминете на горе