Новини

Съветите на Петър Димков за 10 десетилетия живот

Психическото, ментално и духовно състояние на човека определя неговото физическо здраве и дълголетие

Ефектът им обаче би бил много по-голям, ако освен на илачите се доверим и на цитираните по-горе съвети.
Днес на базата на рецептите на Петър Димков се произвеждат таблетки от екстракти на различни билки, които могат да бъдат намерени в биомагазини и аптеки.

Народният лечител Петър Димков владее тънкостите на билколечението, но освен това той е един много широкоскроен и мъдър човек. Със сигурност неговият успех и слава с дължат не само на познанията, които той натрупва за физическото тяло на човека и за билките, но и на духовните му хоризонти. Димков е бил убеден, че здравето зависи от душата, че добротата и позитивизмът се отразяват на лицето на човека и са условие за здраве и красота. Ето 10 негови повели за дълъг и щастлив живот, както казва самият той „за 10 десетилетия живот“:

1.Изграждайте живота си съответно на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни разминавания между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко несъответствие хаби живота!
2.Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, който разпределя натовареността равномерно в повтарящи се количества и интервали. Това създава пожизнен витален тренинг.
3.Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение – бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят – смърт.
4.Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, ведро!
5.Усмихвайте се! Усмивката е здравословна, тя не само изразява здравето, тя го прави.
6.Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте – това е прекаляване с ядене, не прекалявайте дори с труда – преумората също е неизлечима. И обратното, не се отдавайте на свръхленост – това е прекаляване с бездействието.
7.Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, защото така помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.
8.Бъдете любознателни! Любознателността е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от Живота – главното Условие да остането в него!
9.Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате.
10.Живейте и помагайте на всички да живеят добротворно!
Както се вижда, това са 10 постулата, прости наглед, но трудни за изпълнение за хора, които подценяват душевното здраве. Ако се взрете в съветите, няма начин да не забележите, че само два са пряко насочени към физическата материя пряко – за храненето и движението, всички останали касаят нашето психическо, ментално и духовно състояние. Днес на базата на рецептите на Петър Димков се произвеждат таблетки от екстракти на различни билки, които могат да бъдат намерени в биомагазини и аптеки. Ефектът им обаче би бил много по-голям, ако освен на илачите се доверим и на цитираните по-горе съвети.

Общо
Съветите на Петър Димков за 10 десетилетия живот
Заглавие
Съветите на Петър Димков за 10 десетилетия живот
Описание
Психическото, ментално и духовно състояние на човека определя неговото физическо здраве и дълголетие.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker