Начало - Новини - Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Флашмоб под мотото „Движението е здраве и сила“ по повод 10-ти май, Световен ден на физическата активност, ще се проведе днес пред сградата на ДКЦ-2 в Русе.

Инициативата се организира от екипа на Лечебни заведения „Медика”, с участието на ФТТ „Найден Киров“ и танцова школа „Играорци“.
Световният ден на физическата активност се отбелязва с решение на Световната здравна асамблея от 2002 година. У нас кампанията е подкрепена от Министерството на здравеопазването и цели подобряване физическата активност в ежедневието на хората, приобщаване на по-големи групи от населението към физически активен начин на живот и ограничаване действието на рисковите за здравето фактори като тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и злоупотреба с алкохол.

Обездвижването е сред основните рискови фактори, водещи до хронични заболявания и смърт сочат данните на СЗО. Според проучванията, физическата активност и здравословното хранене са най-важните фактори за постигане на пълноценно здраве, а редовните физически упражнения допринасят не само за поддържане на нормално тегло и по-доброто психично здраве, но и предпазват от редица заболявания. Доказано е, че хората, които са физически активни страдат по-рядко от коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане, мозъчен инсулт и остеопороза. Не на последно място, физическите упражнения подпомагат имунната система и намаляват риска от рак на дебелото черво, подобряват настроението и самочувствието.

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес
Флашмоб под мотото "Движението е здраве и сила" по повод 10-ти май, Световен ден на физическата активност, ще се проведе днес пред сградата на ДКЦ-2 в Русе.
Здраве да е

Коментари

Преминете на горе