Новини

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Световен ден на физическата активност отбелязваме днес
Световен ден на физическата активност отбелязваме днес

Флашмоб под мотото „Движението е здраве и сила“ по повод 10-ти май, Световен ден на физическата активност, ще се проведе днес пред сградата на ДКЦ-2 в Русе.

Инициативата се организира от екипа на Лечебни заведения „Медика”, с участието на ФТТ „Найден Киров“ и танцова школа „Играорци“.
Световният ден на физическата активност се отбелязва с решение на Световната здравна асамблея от 2002 година. У нас кампанията е подкрепена от Министерството на здравеопазването и цели подобряване физическата активност в ежедневието на хората, приобщаване на по-големи групи от населението към физически активен начин на живот и ограничаване действието на рисковите за здравето фактори като тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и злоупотреба с алкохол.


Обездвижването е сред основните рискови фактори, водещи до хронични заболявания и смърт сочат данните на СЗО. Според проучванията, физическата активност и здравословното хранене са най-важните фактори за постигане на пълноценно здраве, а редовните физически упражнения допринасят не само за поддържане на нормално тегло и по-доброто психично здраве, но и предпазват от редица заболявания. Доказано е, че хората, които са физически активни страдат по-рядко от коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане, мозъчен инсулт и остеопороза. Не на последно място, физическите упражнения подпомагат имунната система и намаляват риска от рак на дебелото черво, подобряват настроението и самочувствието.

Общо
Световен ден на физическата активност отбелязваме днес
Заглавие
Световен ден на физическата активност отбелязваме днес
Описание
Флашмоб под мотото "Движението е здраве и сила" по повод 10-ти май, Световен ден на физическата активност, ще се проведе днес пред сградата на ДКЦ-2 в Русе.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker