Новини

Татяна Лолова: Аз съм олицетворение на социалната реформа и социалните грижи

Татяна Лолова в ролята на мама Еми
Татяна Лолова в ролята на мама Еми

Аз съм олицетворение на социалната реформа и социалните грижи. С тези думи, с неповторима импровизация и свеж хумор, голямата българска актриса Татяна Лолова откри четиринадесетото издание на Национална среща с медиите на фондация МОСТ, в курорта Албена.
„Лечение Леге Артис в условията на здравна реформа“ беше темата на тазгодишното издание на форума, в който се включиха лекари и журналисти от цялата страна. Лечение „по законите на изкуството“ в условия на здравна реформа, „преведе“ темата Татяна Лолова. По думите й докторите също са артисти, тъй като се занимавали с изящни изкуства. „А второто определение е измамник: та малка измама ли е да вземеш един стар, грохнал човек и да го направиш млад, здрав и красив?!“, риторично попита присъстващите Лолова. Тя разказа какво е преживяла през последната година, наложило се да й извадят 2 см камък, тъй като страдала от каменно-бъбречна болест. „Преди 10 дни лекарят ми каза: Вие сте абсолютно здрава. Моля, да не симулирате вече“, разсмя още присъстващите Лолова. Направи го покрай забавните си интерпретации, с които тя по традиция открива медицинския форум.
Миналата година една от най-популярните и обичани български драматични и киноактриси пред същата аудитория в Албена сподели, че е претърпяла успешна операция на перде на окото в България, макар че първо се канела да се довери на френска клиника. Само че от там й препоръчали офталмолога – доц. д-р Андрей Андреев.
В типичния си ироничен стил голямата българска актриса се пошегува, че иска да има не само стоножки, но и стоочки и тя да бъде една от тях, за да може още много пъти д-р Андреев да я оперира.
Както вече Лолова сподели пред „Здраве да е“, тя има уважение не само към известния офталмолог, а въобще към „белите престилки”. Преди време варненски лекари я вдигат на крака, когато внезапно се почувствала много зле. Разказва всичко това, защото иска да се знае, че въпреки лошото здравеопазване у нас, все още има специалисти, които дават всичко от себе си и заслужават доброто ни отношение. Аз съм експонат на техния труд, шегува се тя. Като погледнеш ентусиазма и духа на актрисата, която толкова дълги години не слиза от сцената, ясно е, че „белите престилки” са си свършили добре работата. Самата тя обаче очевидно добре се грижи за кондицията си – физическа и духовна, което със сигурност много помага на медиците.

Татяна Лолова: Аз съм олицетворение на социалната реформа и социалните грижи
С тези думи, с неповторима импровизация и свеж хумор, голямата българска актриса Татяна Лолова откри четиринадесетото издание на Национална среща с медиите на фондация МОСТ
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker