Новини

Теленор и БИЛЛА помагат на уязвимите граждани

Телекомът предоставя работа за хора с увреждания, супермаркетите започнаха дарителска акция

Хора с увреждания.
Телекомуникационната компания „ Теленор “ открива нови позиции за хора с увреждания, а веригата супермаркети „Билла“ обучи персонала си да помага на клиентите си със зрителни проблеми.

И бизнесът в България вече обръща по-голямо внимание на социално отговорните каузи. Телекомуникационната компания „ Теленор “ открива нови позиции за хора с увреждания, а веригата супермаркети „Билла“ обучи персонала си да помага на клиентите си със зрителни проблеми. Освен това „Билла“ продължава съвместната си инициатива с Българският Български Червен кръст дългосрочна дарителска кампания за лица в затруднено положение.
Програмата Ореn Mind на мобилния оператор „Теленор“ се осъществява за втора поредна година и предоставя шанс на хората с физически увреждания за работа във фирмата, която ще им позволи да повишат професионалната си квалификация и конкурентоспобността си на пазара на труда.
Тази година желаещите да се включат в програмата на „Теленор“ могат да кандидатстват за следните области: „Информационни технологии“, „Телекомуникации“, „Администриране на продажбите“, „Продукти и услуги“, „Грижа за клиента“, „Човешки ресурси“, „Финанси и снабдяване“ и „Юридически услуги“. Одобрените кандидати ще работят по конкретен проект в съответната област за период от 2 години. През това време те ще получават финансово възнаграждение, съответстващо на заеманата позиция, като същевременно ще имат възможност да се учат от най-добрите професионалисти и да усвоят нови умения. Освен това хората с увреждания ще се трудят в отворена и достъпна работна среда. След приключване на участието им в програмата, някои от участниците ще останат на постоянна работа в компанията или ще получат подкрепа за професионална реализация извън нея.

Хора с увредено зрение.
От друга страна във всеки магазин BILLA в страната се прилага политика за асистирано пазаруване за клиенти с увредено зрение.

От друга страна във всеки магазин BILLA в страната се прилага политика за асистирано пазаруване за клиенти с увредено зрение. Методиката е разработена заедно със Съюза на слепите, като персоналът на веригата е специално обучен и запознат с основните правила за оказване на съдействие и обслужване на незрящи клиенти.В допълнение на тази инициатива тази година BILLA направи и дарение от 5000 лв. за закупуване на помощни технически средства за незрящи хора в тежко финансово състояние. Проектът подпомогна над 180 души със зрителни увреждания в България, като ги улесни в изпълнението на техните ежедневни битови и трудови дейности.
Съвместната дарителска кампания с Червения кръст пък ще разчита на добрите сърца на клиентите на ВILLA, които от 1 юли т.г. имат възможност да закупят дълготрайни продукти от първа необходимост и да ги оставят в специални за целта колички. От своя страна всеки месец BILLA ще дарява допълнително количество стоки от първа необходимост. Всички събрани продукти ще бъдат предоставяни на граждани в тежко материално състояние, а даренията ще бъдат разпределяни и транспортирани със съдействието на БЧК.
Това е поредна дарителска акция, която BILLA инициира. През 2014 г. веригата стартира успешната инициатива под надслов „Купи и дари“ в помощ на пострадалите от наводненията във Варна и Добрич.

Общо
Теленор и БИЛЛА помагат на уязвимите граждани
Заглавие
Теленор и БИЛЛА помагат на уязвимите граждани
Описание
Телекомът предоставя работа за хора с увреждания, супермаркетите започнаха дарителска акция.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker