Начало - Новини - Тереза Тодорова с първа награда от „Канта Джиро“

Тереза Тодорова с първа награда от „Канта Джиро“

Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен

Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия.

Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия.

Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия. В превод означава „пеещи хора”. Музикалният конкурс се провежда от 1962 г. всяка година в Италия. Екип от специалисти музиканти и композитори обикалят всяко едно кътче в Италия, за да прослушат пеещи хора от 6 г. нагоре. Така избраните отиват на полуфинал, в категории опера, поп музика, рап и таланти, които сами пишат и изпълняват песните си. Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен, а именно професионален запис и промотиране. През годините почти всички големи италиански певци са участвали в този конкурс, част от тях са Адриано Челентано, Джани Моранди, Рики е Повери, Литъл Тони, Джана Нанини и други.
През месец май 2015 г. Тереза участва на конкурс по пиано в Италия, където взе първа награда, и съвсем случайно попада на кастинга за конкурса „Канта Джиро” в област Лацио. Избрана е от журито да се яви директно на финала в Рим на 23 и 24.10.2015 г. В категория „Джуниър” са се състезавали над 4000 деца, от тях 100 са се явили на полуфинал и 21 се класират за финала. В тази категория деца от 6 до 13 години участва и Тереза Тодорова, заедно с деца от Италия, Малта, Русия, Черна Гора, Румъния и Нигерия. Жребият я класира да излезе да пее последна на сцената песента „Камино”, която тя е подготвила.
Тереза успява да впечатли с невероятен глас и бурните аплодисменти на публиката не закъсняват. Журито се принуждава да въведе на момента нова по – висока оценка от 10-ка, а именно 11, тъй като преди това са дали 10-ки на 13 – годишно момиче от Нигерия. Русенката с голям глас си тръгва с първа награда, но е и поканена от организатора на конкурса да открие гала концерта на победителите. Там присъстват журналисти, композитори, продуценти, кмета на област Лацио и други. В интервютата, които Тереза дава казва, че пее от малка, но и разказва за България и че най-прекрасният град в нея е разположен на река Дунав – Русе.
Родителите на Тереза са получили предложение тя да участва скоро в предаване по „Рай Уно”, където да разкаже всичко за себе си, а италиански композитор вече й пише песен, която ще й подари.

Тереза Тодорова с първа награда от „Канта Джиро“
Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен

Коментари

Преминете на горе