Новини

Тереза Тодорова с първа награда от „Канта Джиро“

Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен

Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия.
Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия.

Тереза Тодорова си тръгна с първа награда от конкурсът „Канта Джиро” в Италия. В превод означава „пеещи хора”. Музикалният конкурс се провежда от 1962 г. всяка година в Италия. Екип от специалисти музиканти и композитори обикалят всяко едно кътче в Италия, за да прослушат пеещи хора от 6 г. нагоре. Така избраните отиват на полуфинал, в категории опера, поп музика, рап и таланти, които сами пишат и изпълняват песните си. Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен, а именно професионален запис и промотиране. През годините почти всички големи италиански певци са участвали в този конкурс, част от тях са Адриано Челентано, Джани Моранди, Рики е Повери, Литъл Тони, Джана Нанини и други.
През месец май 2015 г. Тереза участва на конкурс по пиано в Италия, където взе първа награда, и съвсем случайно попада на кастинга за конкурса „Канта Джиро” в област Лацио. Избрана е от журито да се яви директно на финала в Рим на 23 и 24.10.2015 г. В категория „Джуниър” са се състезавали над 4000 деца, от тях 100 са се явили на полуфинал и 21 се класират за финала. В тази категория деца от 6 до 13 години участва и Тереза Тодорова, заедно с деца от Италия, Малта, Русия, Черна Гора, Румъния и Нигерия. Жребият я класира да излезе да пее последна на сцената песента „Камино”, която тя е подготвила.
Тереза успява да впечатли с невероятен глас и бурните аплодисменти на публиката не закъсняват. Журито се принуждава да въведе на момента нова по – висока оценка от 10-ка, а именно 11, тъй като преди това са дали 10-ки на 13 – годишно момиче от Нигерия. Русенката с голям глас си тръгва с първа награда, но е и поканена от организатора на конкурса да открие гала концерта на победителите. Там присъстват журналисти, композитори, продуценти, кмета на област Лацио и други. В интервютата, които Тереза дава казва, че пее от малка, но и разказва за България и че най-прекрасният град в нея е разположен на река Дунав – Русе.
Родителите на Тереза са получили предложение тя да участва скоро в предаване по „Рай Уно”, където да разкаже всичко за себе си, а италиански композитор вече й пише песен, която ще й подари.

Тереза Тодорова с първа награда от „Канта Джиро“
Голямата награда на конкурса се присъжда само на авторска песен
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker