Новини

Ето защо продължавате да се будите с главоболиe

Лошото качество на съня може да доведе до главоболие на следващия ден

Ето защо продължавате да се будите с главоболие.
Ето защо продължавате да се будите с главоболие.

Продължавате да се събуди с главоболие! Какво става?
Няколко неща могат да се случват тук. За начало, лошото качество на съня може да доведе до главоболие на следващия ден. Така че първото нещо, което може да направите е да проучите какво, ако не е това, което смущава вашия сън.
Един общ виновник е сънната апнея, състояние, при което може периодично да спрете да дишате през нощта. Вашето тяло тогава ви събужда, така че да започне отново да дишате. Повечето хора дори не осъзнават, че това се случва. Специалистите съветват да се консултиратех първо с вашия партньор или приятел, дали хъркате силно – често това е един от признаците, че нещо не е наред. Така или иначе, личният ви лекар може да ви препоръча да направите изследване на съня си. Това е и най-точния начин за диагностициране на сънна апнея.
Ако нямате проблем със съня? Скърцането със зъби през нощта може да предизвика възпаление в челюстните мускули или в темпоромандибуларната става (или ТМС, която е и най-често се използва името за разстройството челюст, която понякога включва смилане). Тази болка, може да доведе до главоболие. Отново, може да не знаете, че скърцате със зъби, но вашият стоматолог трябва да е в състояние да открие проблема, ако той е налице.
Главоболието ви сутрин също може да се дължи на досадни алергени. Излагането на прах, акари, докато спите (те обичат да живеят във вашите чаршафи и матрак) също могат да ви накарат да се будите с главоболие, което се дължи на претоварването на синусите. Ако страдате от алергии, опитайте да използвате спални комплекти, които са устойчиви на такива алергени – и по-специално калъфки за възглавници, калъфи за матраци и завивки, предназначени да ви предпазват от излагане на акари. Друго, което може да ви помогне е да парете чаршафите по-често. Един алерголог, ако никога не сте ходили при такъв, може да ви помогне да намерите допълнителни начини за облекчаване на симптомите, така че да се освободите от сутрешното главоболие и да спрете да кихате през останалата част от деня.

Ето защо продължавате да се будите с главоболие
Лошото качество на съня може да доведе до главоболие на следващия ден.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker