Новини

Най-лесният начин да се предпазим от оцветени с червено вино зъби

Пийте газирана вода – в началото може да се опитате да използвате водата като вода за уста, но със сигурност ще останете доволни

В чест на моята любов към червено вино, ще се спрем на някои от най-добрите трикове, за да поддържате зъбите си диамантено бели, докато се наслаждавате на чаша Каберне.
В чест на моята любов към червено вино, ще се спрем на някои от най-добрите трикове, за да поддържате зъбите си диамантено бели, докато се наслаждавате на чаша Каберне.

Случвало ви се е, вероятно да се приберете малко подпийнали, да се погледнете в огледалото и да се ужасите от себе си. Четирите чаши червено вино, които сте изпили са оцветили зъбите ви в бордо. Това е катастрофа. След това търкате с четката, но щетата вече е направена. Или си представете обсебено от червеното вино момиче като Оливия Поуп от „Скандал“ какво ли прави в такива случаи? Трябва ли отсега нататък да си поръчвате водка със сода на срещи? Или да пиете бира на партито в офиса? Да пиете бяло вино в студената зимна нощ? Нека си спомним мъдрите и непреходни думи на Шер Хоровиц „Не мисля така.“ В чест на моята любов към червено вино, ще се спрем на някои от най-добрите трикове, за да поддържате зъбите си диамантено бели, докато се наслаждавате на чаша Каберне.
Според козметичния стоматолог, Лорън Бекер, най-добрият начин да избегнете червена усмивка е да се уверите, че по зъбите ви няма плака. „Рутинни почиствания при зъболекаря в комбинация с миенето на зъбите и почистването с конец (най-добре с електрическа четка за зъби, два пъти дневно) са сполучливи начини да поддържате зъбите си блестящи, без значение какво пиете или ядете. Когато знаете, че ще пиете червено вино, опитайте се да ги измиете малко повече от час преди това. Миенето близо до часа преди пиене на вино може да промени вкуса (пример: портокалов сок сутринта след като си измиете зъбите!), миенето твърде скоро след това може да предизвика винената киселина да проникне в порите на зъбите и всъщност може да ерозира емайла“, споделя д-р Бекер.
Естествено, хората изпробвали електрическа четка за зъби, един час преди пиене установили, че зъбите им са все още бели – червеното вино не ги било оцветило така както преди това се е случвало.
Ето и още няколко трика, които ви гарантират хубави бели зъби.
Пийте газирана вода – в началото може да се опитате да използвате водата като вода за уста, но със сигурност ще останете доволни, че този трик е сработил. Най-трудната част е да не забравяте да пиете газирана вода през цялото време, но ако го направите, това може да помогне да се избегнете махмурлук.
Пийте вино от сламка – тази идея идва от поредицата „Истинските Домакини“. Трикът със сламката е също много успешен. Може да ви е малко смешно да пиете по този начин.
Смучете лайм, след пиене на вино. Тук изпробвалите твърдят, че лаймът е ефективен при премахване на петна от вино, но не го препоръчват, защото според д-р Бекер, лаймът, като вино, също е много кисел и може да ерозира външния слой на емайла на зъбите. Определено НЕ!“
Комбинирайте вино със сирене. Това едва ли е трик, тъй като виното и сиренето вървят ръка за ръка, но яденето на сирене, докато пиете червено вино всъщност наистина помага за предотвратяване на петна. Д-р Бекер обяснява как сиренето е още по-полезно от това просто да поддържа зъбите бели, „Сиренето е с високо съдържание на калций (особено тези, които са по-твърди) и калцият помага за укрепването на зъбите. То също така помага при лечението на порите на зъба поради своята восъчна консистенция, и действа като защитна бариера срещу оцветяването от червено вино.“ Това е доказателство колко перфектни са виното и сиренето заедно.
Кърпички срещу вино за зъби. Тези удобни малки кърпички са магически. Те са в малка опаковка, която може да се побере лесно в чантата – добри са за запознанства или специални поводи. Д-р Бекер казва да внимавате, все пак; тези кърпички може да бъдат малко абразивни. Понякога дори една салфетка е достатъчна.

Общо
Най-лесният начин да се предпазим от оцветени с червено вино зъби
Заглавие
Най-лесният начин да се предпазим от оцветени с червено вино зъби
Описание
Пийте газирана вода – в началото може да се опитате да използвате газираната вода като вода за уста, но със сигурност ще останете доволни.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Лого
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker