Новини

Навикът да не пием достатъчно вода ни пречи да сваляме излишните килограми

Амбициозната задача на една от участничките в „Групата на успеха“ е да свали цели 17 кг.

Хранителна пирамида.
Хранителна пирамида

Аз съм Адриана Йорданова и съм част от „Групата на успеха”. Така ще ни намерите във Фейсбук. Обединява ни това, че искаме да живеем здравословно и да свалим някой и друг килограм, за да сме по-стройни и по-красиви.
Изтече първата седмица, откакто започнахме да се храним по специален режим. Общо сме 14 човека с различно здравословно състояние, характери, тегло и възраст. Най-тежкият от нас беше 155 кг. Той вече е свалил 7. Това е нашият приятел Велизар. А Наталия си е поставила амбициозната задача да смъкне цели 17 кг. за три месеца. Останалите искаме да олекнем средно с около 10 кг. Кой как се е справил, ще стане ясно след още 11 седмици.
Елка, която страда от диабет от години, вече се похвали, че за пет дена е успяла да смъкне нивото на кръвната си захар с цели 4 единици. И това благодарение на индивидуалния хранителен режим след замерването, което всеки един от участниците премина.
Тези, които не пиеха достатъчно вода, сега вече знаят, че още със ставането трябва да изпият една чаша lвода с лъжица ябълков оцет и няколко капки кислородна вода, прополис и билката бабини зъби. След това е дихателната гимнастика Bodyflex в парка до Английската гимназия. Това е система от упражнения за бързо и лесно изгаряне на мазнините,създаваща енергично,стройно и здраво тяло! Програмата е насочена най-вече към намаляване на обема на тялото, разтягане (stretching) на мускулите и изгаряне на мазнини, а не за бърза загуба на тегло и на мускулна маса, както е при диетите.
След вдъхновяващите упражнения следва засищаща закуска с мляко, трици и функционален микс. Едва тогава можем да пием кафе. И нещо много важно – до края на деня всеки трябва да изпие количеството H2O, което му е необходимо според неговото тегло. Обядът и вечерята са според индивидуалния режим на всеки.
А за да сме мотивирани и да не се поддаваме на изкушенията, които ни заобикалят в нашето забързано ежедневие, нашият диетолог и гуру Филип Хайвазиан ни посъветва да си направим колажи с образа, който мечтаем да имаме след края на 3-месечната ни програма. Тази вечер на втората лекция ще видим кой как се е справил.
Очаквайте още подробности в сайта на Здраве да е – zdravedae.com или във в. „Утро”. Може и да следите нашите успехи всеки четвъртък от 20 часа по кабелна тв. „Делта”.

Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker