Начало - Новини - Шефът на СДС задоми дъщеря си

Шефът на СДС задоми дъщеря си

Здраве и любов бяха сред най-честите пожелания към Полина и Мирослав Иванови на техния сватбен ден

IMG_5700-001

Снимка: Цветан Стойков

Ако сте сърдити на циклона, надвиснал над Русе вече няколко дни, ще ви дадем основателна причина да промените отношението си към него. Проливният дъжд заваля в неделя, за да върви по вода на младото семейство Полина и Мирослав Иванови, които на 29 септември си казаха съдбовното „да” без капка колебание.

Поли е дъщеря на областния лидер на СДС в Русе и бивш кмет на Две могили Драгомир Дамянов, който я повери в ръцете на бизнесмена Мирослав Иванов. Младоженците вдигнаха сватбено тържество, което дълго ще се помни от техните гости и приятели.

За един от най-важните дни в живота си булката бе избрала традиционна бяла рокля с дълъг воал, прикрепен към косата й. За аксесоара се грижеха три красиви шаферки в еднакви тоалети. Младоженецът се отличаваше в стилен костюм със сребърно елече, напълно в тон с булката.

В катедралния храм в Русе светото венчание се извърши от архимандрит Емилиян пред чудотворния образ на Света Богородица  – иконата,  която гостува  само за няколко дни, за късмет на младоженците. В този важен момент те бяха подкрепени от своите кумове – Андриана и Стоян Големанови.

Снимка: Цветан Стойков

Снимка: Цветан Стойков

Гражданският брак бе изнесен във фоайето на хотел „Рига”, което бе стилно украсено за случая. Над 200 роднини, приятели и близки на младоженците и техните родители уважиха техния празник. Сред политиците се открояваха председателите на ДСБ и СДС в Русе Теодора Константинова и Юлиян Гарелов, бившият депутат от СДС-Стара Загора  Йордан Георгиев, „земеделецът” Йордан Борисов, както и зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, който е голям приятел и състудент на тъста Драгомир Дамянов. Шефът на „Райфайзен банк” за Южна България Любен Чардаков също бе сред гостите. Събитието уважи още и руският консул Владимир Климанов, който вдигна традиционен тост за младоженците.

Бащата на булката всъщност се беше погрижил и за мултимедийна презентация, която гостите видяха с помощта на водещата Ралица Константинова. В лентата бе проследен пътят на Миро и Поли от бебета до 29 октомври, от къде са тръгнали и как са стигнали до тук. Та от снимките стана ясно, че булката е научена много да пътува по света и почивките й вече ще са ангажимент на съпругът Мирослав.

Най-големият купон естествено се прояви в ресторанта, когато заваляха нетрадиционните подаръци за младото семейство. Най-напред  Борис Солтарийски изненада с присъствието си приятно гостите. Това всъщност бе подаръкът от приятелки на Поли. Майката и бащата на булката пък вместо хладилник или печка бяха решили да подарят на младите  – цяла вечер с Милко Калайджиев, с който купонът никога не спира. Той надмина очакванията на гостите като пя страхотно на италиански, на английски и на български език. По-консервативните гости и любители на класиката пък бяха зарадвани от изпълненията на един от най-добрите ни баритони – оперният певец Александър Крунев.

Кулминацията бе красива заря в небето над Дунава, която да е част от спомените на Поли и Миро за най-хубавия ден в съвместния им живот до момента, когато се врекоха един на друг във вечна любов.

Мария Иванова

 

Коментари

Преминете на горе