Новини

Легендата Любо Ганев участва в демонстрации по волейбол

Русе има прекрасна спортна зала, каза той по повод Световното през 2018-а

Любо Ганев.
Съпричастността на популярния русенски спортист Любо Ганев към тази инициатива, която цели да популяризира спорта, в частност и волейбола, сред младите хора.

Демонстрационни турнири по волейбол и баскетбол се проведоха днес в зала „Академик“ на Русенския университет в рамките на инициативата „Русе – европейски град на спорта“. Атракцията на спортното събитие беше бившата волейболна звезда Любо Ганев.
Освен студентските отбори по волейбол и баскетбол на игрището излязоха и двата тима на Професионалната гимназия по електротехника и електроника, отборът по баскетбол на Професионалната гимназия по икономика и волейболния отбор на Математическата гимназия.
Съпричастността на популярния русенски спортист Любо Ганев към тази инициатива, която цели да популяризира спорта, в частност и волейбола, сред младите хора, беше високо оценена от местната власт и от областната управа. На среща с тях той коментира механизмите за финансиране на спорта у нас и основополагащата роля на мениджърите на спортните клубове. „Само бюджетът на полската федерация по волейбол е по-голям от бюджета на спортното министерство в България. Парите у нас не са достатъчни, но ние вървим в правилната посока. Доверието, екипната работа и интелектът в спорта са предопределящи за успеха“, каза Любо Ганев.
Волейболната легенда коментира и амбицията на Русе да стане домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 година. „Булстрад Арена“ според него предлага прекрасни условия, а и вече разполага със задължителния вид настилка.
Любо Ганев започва своята кариера в „Дунав Русе“. През 1983 г. завършва Спортното училище в гр. Русе. Волейболистът се състезава седем години за „ЦСКА“, като 5 пъти е шампион на България. Известен е в цял свят със силния си сервис – ударът му е със скорост 130 километра в час. Носител е на много спортни отличия. В мъжкия национален волейболен отбор е от 1985 до 1998 година. Носител е на бронзов медал от Световното първенство във Франция през 1986 г. Участвал е в две Олимпиади.

Легендата Любо Ганев участва в демонстрации по волейбол
Русе има прекрасна спортна зала, каза той по повод Световното през 2018-а.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker