Новини

Новата лотария „Твоят късмет“ ще помага за по-добра спортна инфраструктура

Посетителите на новата зала „Булстрад Арена“ в Русе първи опитаха своя шанс

Нова моментна лотарийна игра „Твоят късмет“ пусна Българският спортен тотализатор.
Нова моментна лотарийна игра „Твоят късмет“ пусна Българският спортен тотализатор- ще помага за по-добра спортна инфраструктура.

Нова моментна лотарийна игра „Твоят късмет“ пусна Българският спортен тотализатор. Идеята е приходите от нея да се насочват единствено и само за реновиране или изграждане на нова спортна инфраструктура, тъй като такива средства няма заложени в бюджета на Министерството на младежта и спорта. Това беше обявено официално вчера на съвместна пресконференция на министър Красен Кралев и на изп. директор на БСТ Дамян Дамянов в столицата.
Същия ден талоните на „Твоят късмет“ вече се продаваха пред новата спортна зала „Булстрад Арена“ на Русе, часове преди официалното й откриване. Много от русенци, които присъстваха на голямото събитие, пробваха своя късмет и така още през първия ден допринесоха за постъпленията, от които дунавски град би могъл да се възползва. Има нещо символично в това, че обявяването на „Твоят късмет“ съвпадна с откриването на уникалната зала, която гражданите на Русе очакват повече от 30 години.
Принципът, по който ще се насочват средства към отделните региони след предоставяне и одобрение на цялостна проектна документация, е на базата на постъпленията от този регион. Целта е чрез стимулиране на местния интерес към изграждане, обновяване или модернизиране на спортни обекти, да се реализират по-големи продажби на моментната лотарийна игра, с което да се гарантират повече отчисления за бюджета на Министерство на младежта и спорта в частта за финансиране на проекти по Наредба №2.
Както обясни министър Кралев, до момента съгласно въпросната наредба има заложени едва 400 000 лева за спортни обекти, при това те са само за реконструкция.
Изпълнителният директор на Български спортен тотализатор коментира: „Всички наши игри носят печалби на участниците в тях, но и много ползи за българския спорт. „ТВОЯТ КЪСМЕТ“ е още една игра, която от своя страна ще помага на спорта, грижейки се за спортните бази в страната. Това ми дава основание да вярвам, че тя бързо ще се превърне в любимата моментна лотарийна игра в България.“
„ТВОЯТ КЪСМЕТ“ е специална моментна лотарийна игра на СПОРТ ТОТО. Общата сума на всички печалби в нея е 26 000 000 лв. Участниците в играта имат възможност да спечелят 11 печалби по 100 000 лева, 12 – по 50 000 лева и 13 – по 20 000 лева. Освен това има още над 6 600 000 печалби от 2 лв. до 5 000 лв.
Талоните за играта „ТВОЯТ КЪСМЕТ“ вече се продават на територията на цялата страна в мрежата от тото-пунктове на Български спортен тотализатор, както и в партньорски обекти.

Общо
Новата лотария „Твоят късмет“ ще помага за по-добра спортна инфраструктура
Заглавие
Новата лотария „Твоят късмет“ ще помага за по-добра спортна инфраструктура
Описание
Посетителите на новата зала „Булстрад Арена“ в Русе първи опитаха своя шанс.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker