Новини

Мотото на Световната седмица на кърменето е „Кърмене и работа”

Изнесен консултативен кабинет ще отказва майки от тютюнопушенето

Русе и РЗИ-Русе се включва в Световната седмица на кърменето, която се отбелязва за 23-ти пореден път в 175 страни.
Русе и РЗИ-Русе се включва в Световната седмица на кърменето, която се отбелязва за 23-ти пореден път в 175 страни.

Русе и РЗИ-Русе се включва в Световната седмица на кърменето, която се отбелязва за 23-ти пореден път в 175 страни. Изследване направено преди няколко години установява, че едва 20 % от българките успяват да кърмят децата си до 6-месечна възраст. Напоследък обаче все повече жени осъзнават смисъла на този начин на хранене на бебето, който има безспорни предимства.
През по-голяма част от историята на човечеството кърменето е било въпрос на оцеляване. Често се случва в днешно време за него да се мисли като за избор. Съвременният начин на живот ни подлага на постоянно бързане, гонене с времето и свръхангажираност. В тази връзка кърменето като естествена даденост и процес изглежда постоянна заплаха в съвременното общество.
Всяка година СЗО отбелязва Седмица в подкрепа на кърменето. Кърменето осигурява добър старт срещу защитата от много заболявания и допринася за по-качествен и здравословен живот на цялото човечество. Колкото по-гушкано и носено е едно бебе и колкото по-активно откликваме на нуждите му в кърмаческа възраст, толкова по-спокоен и уравновесен възрастен расте.
РЗИ – Русе организира събития в Седмицата на кърменето в партньорство с Община Борово и Община Две могили. Експерти от здравната инспекция ще дискутират проблемите на кърменето с бъдещи и настоящи майки.
На 6 август от 10 ч. в Борово ще бъде проведен образователен семинар, на който ще бъдат изнесени лекциите: „Кърменето – инвестиция за цял живот” и „Хранене по време на бременността”, а специалисти от РЗИ ще консултират нуждаещите се. На 3 август същите лекции бяха изнесени и в Две могили.
Акцент на презентациите е рискът от тютюнопушене по бреме на бременността и кърмене, както за бебето, така и за майката. Изнесеният консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене към здравната инспекция ще консултира желаещите майки да се откажат от вредния навик и ще извърши измерване на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишван въздух.
На срещите ще се разпространят информационни материали.

Общо
Мотото на Световната седмица на кърменето е „Кърмене и работа”
Заглавие
Мотото на Световната седмица на кърменето е „Кърмене и работа”
Описание
Изнесен консултативен кабинет ще отказва майки от тютюнопушенето.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker