Деца и родителиНовини

Факелът на мира за пръв път мина през Русе

Факелът на мира са държали още Нелсън Мандела и Майка Тереза
Факелът на мира са държали още Нелсън Мандела и Майка Тереза

За пръв път през Русе премина световният Пробег на мира – международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят.

По този повод в центъра на града, на кмета Пламен Стоилов символично бе връчен факелът на мира, който е бил в ръцете на много известни личности, сред които Майка Тереза и Нелсън Мандела. От своя страна русенският градоначалник приветства организаторите на събитието и всички участници, заредени с емоция, енергия и вяра. Той им благодари за това, че тази година са включили в пробега си и Русе, град на хора със свободен дух, стремящи се към мир и справедливост. „Изключителна чест е за мен да държа този факел, символ на мира. Искам да Ви благодаря за тази мисия, на която сте се посветили. По този начин ни зареждате с вяра, че можем да живеем в един прекрасен мирен свят“ допълни кметът.
Всички желаещи, да направят крачка към един по-добър свят на любов, хармония и единство, имаха възможност да се включат в проявата и да се докоснат до факела. На финала участниците направиха изненада на гражданите на Русе като изпяха песента “PEACE RUN”.
Пробегът за мир се провежда вече за трето десетилетие, като за първа година преминава през нашия град. Тази инициатива е една от най-мащабните и продължителни масови прояви, посветени на мира. Участниците в щафетата пренасят през над 100 страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към мир и единство между хората. Тази година пробега е стартирал от Португалия преди 7 месеца и ще завърши в Сърбия. В България посланиците на мира ще са в периода 12-17 септември.

Общо
Факелът на мира за пръв път мина през Русе
Заглавие
Факелът на мира за пръв път мина през Русе
Описание
По този повод в центъра на града, на кмета Пламен Стоилов символично бе връчен факелът на мира, който е бил в ръцете на много известни личности, сред които Майка Тереза и Нелсън Мандела
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker