Новини

Съпругата на външния министър Даниел Митов роди момиченце

Съобщава самият той във фейсбук профила си

Даниел Митов
Външният министър на България Даниел Митов стана баща.

Външният министър на България Даниел Митов стана баща. Съпругата му Мелани роди здраво и красиво момиченце вчера сутрин в Университетска болница „Софиямед“ с перфектните мерки от 3, 420кг. и 52см. Малката радост за младото семейство се казва Лара. Бебето е здраво, в отлично здравословно състояние, майката също! Споделя самият външен министър във фейсбук профила си.
Новороденото и майката се чувстват отлично, като семейството изказа благодарност на целия екип на АГ отделението на болница „Софиямед“ и по-специално на завеждащия на отделението по гинекология д-р Валери Нецов, водещия раждането АГ специалист д-р Иван Димитров, завеждащия на отделението по анестезиология д-р Людмил Върляков и екипът – д-р Йордан Борисов-анестезиолог, Мария Чулашка- анестезиологична сестра и Милена Трайкова- акушерка.
Митов се ожени за англичанката Мелани в края на миналата година. Мелани Удърд е британка, завършила история в Станфорд. Тя работи в международната неправителствена организация Independent Diplomat. Живее от няколко години в България.
Припомняме, че българският външен министър Даниел Митов отложи сватбата си заради атаките във френската столица Париж. Но двамата сключиха брак в най-тесен семеен кръг, без тържество.
През 2002 г. Митов завършва „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001-2002 г. специализира „Политически умения“ в Центъра за продължаващо обучение на НБУ. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir” на френското външно министерство.
През 2002 г. започва работа в Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа и като член на редакционния екип на списание „Разум“. Работи като експерт в отдел „Публикации“ на НСИ. От 2006 г. е изпълнителен директор на фондация „Демокрация“.
През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии. През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ, работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и др.
През 2006 г. става член на на партия Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г. Изборите завършват неуспешно за партията и цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка. При избора на ново ръководство Даниел Митов се кандидатира и е избран за заместник-председател на ДСБ. На парламентарните избори през 2009 г. е кандидат за депутат и водач на пропорционалната листа на Синята коалиция в 13-ти Пазарджишки избирателен район, но не успява да влезе в парламента.
На 6 август 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки

Общо
Съпругата на външния министър Даниел Митов роди момиченце
Заглавие
Съпругата на външния министър Даниел Митов роди момиченце
Описание
Митов се ожени за англичанката Мелани в края на миналата година.
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker