Новини

Рехабилитатори помагат на пациенти у дома

Домашна рехабилитация предлага на своите пациенти Медицински център „Медика Експерт”.
Домашна рехабилитация предлага на своите пациенти Медицински център „Медика Експерт”.

Домашна рехабилитация предлага на своите пациенти Медицински център „Медика Експерт”. Екип, в който са включени квалифициран лекар по физикална и рехабилитационна медицина и кинезитерапевт посещават болния в дома му, за да изготвят индивидуална програма за неговото възстановяване, без да се налага той да напуска дома си в предстоящите студени зимни месеци.

Домашната рехабилитация е изключително подходяща при пациенти с инсулт, инфаркт и Паркинсон, или след операция на горни и долни крайници. Такива пациенти имат нужда от адекватна и навременна рехабилитация. Здравната каса поема седем дни престой в лечебно заведение за възстановяване, но това време е крайно недостатъчно за да бъде постигнат ефект. При пациенти след смяна на тазобедрена става, рехабилитацията продължава близо 6 месеца, а при пациенти с инсулт, понякога това продължава цял живот, коментира кинезитерапевтът Александър Андреев.
На място се извършва преглед, а след назначената терапия, започва и самата работа. За да бъдат максимално полезни на своите пациенти, екипите са снабдени с пълен набор от мобилна апаратура за раздвижване и облекчаване на болката. Самите процедури се извършват до леглото на болния. Те включват масаж, гимнастика, електростимулация, лазер, ултразвук, осцилация и всичко което е необходимо за максимално доброто възстановяване.
Не на последно място, екипът обучава както пациента да се самообслужва, така и неговите близки за това, какво е необходимо да се прави през времето извън работата на рехабилитаторите. „Това е необходимо, защото ако крайникът не се нагласи в правилната позиция може да се стигне до залежаване, конрактури и ставите да се деформират. От друга страна залежаването води до рани, застойна пневмония”, допълва Александър Андреев.
На пациентите и техните близки, се предлагат пакетни карти на достъпни цени, като сумата е в зависимост от броя посещения и процедури.
Записването за мобилните екипи по рехабилитация става на място в кабинет № 122 на МЦ „Медика Експерт”, намиращ се в ДКЦ 1, или на телефон 082/824 563.

Рехабилитатори помагат на пациенти у дома
Домашна рехабилитация предлага на своите пациенти Медицински център „Медика Експерт”.
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker