Новини

Топ 6 на плодовете, подходящи за диабетици

Здравословното тегло е не само шансът да не развиете диабет, но и да ви помогне да намалите холестерола

Този сладък плод съдържа химикали антоцианини, които помагат да се увеличи инсулинът, за да се контролират нивата на кръвната Ви захар.
Проучване на американската асоциация по диабет е установило, че до 2020 г. почти половината от американците ще станат диабетици.

От съществено значение е хората, които страдат от диабет, да го контролират навреме, тъй като това заболяване може да доведе до дълготрайни увреждания и да причини много здравословни проблеми като очна болест, сърдечни заболявания, загуба на слуха, бъбречни заболявания и дори кожни проблеми. Проучване на американската асоциация по диабет е установило, че до 2020 г. почти половината от американците ще страдат от диабет.
Знаейки за нормалните признаци на диабет е първата стъпка в борбата с нея, хората, които страдат от диабет по-лесно се уморяват, изпитват жажда, трябва да уринират по-често и усещат болка в ръцете, краката или ходилата.

Здравословният план за борба с диабета включва упражнения, достатъчно сън е играе важна роля в лечението на диабет, и плодовете с високи витамини, минерали и антиоксиданти са ефективни при управлението на кръвната захар, за да помогне на хората, страдащи от тази болест. Проверете тези плодове, подходящи за диабетици:
Гуава – Гуава има много знаци, които го правят добър избор за хората с диабет:
С висока концентрация на ликопен – антиоксидант, който е полезен за поддържане нивото на кръвната захар
плодът е богат на диетични фибри, което помага да се намали рискът от диабет тип 2
Има високо съдържание на калий, което го прави по-добър в поддържането на здравословно кръвно налягане.
Яжте всеки ден един плод гуава без кората или пийте чаша сок от екзотичния плод. Така ще намалите усвояването на захарта в кръвта, за да ви помогне да контролирате нивата на кръвната захар.
Череши
Този сладък плод съдържа химикали антоцианини, които помагат да се увеличи инсулинът, за да се контролират нивата на кръвната Ви захар.


Това химическо вещество се намира в много храни, включително червено грозде, зеленчуци, плодове, вино и чай, докато най-големите инсулинови ефекти са налице в черешите, ягодите и боровинките, антоцианините в тях помагат да се понижи кръвната захар чрез увеличаване на производството на инсулин с около 50%.
Круши
Крушата също съдържа антоцианин, който може да попречи на хората да развият диабет. Богати са на различни видове витамини, включително А, В1, В2, С и Е. Високото ниво на влакната спомага за подобряване на здравето на храносмилането. Здравословното тегло е не само шансът да не развиете диабет, но и да ви помогне да намалите холестерола, да подобрите здравето на сърцето си.
Портокали
Портокалите съдържат високи нива на витамин С, фибри, минерали, които не са с високо съдържание на натурална захар. Портокалите също имат нисък гликемичен индекс, за да поддържат нивото на кръвната захар. А високото съдържание на фибри може да ви помогне да контролирате теглото си, а е известно, че наднорменото тегло е един от най-рисковите фактори за диабет.
Яжте портокалите директно, а не на портокалов сок, за да постигнете по-добър резултат в лечението на диабета, тъй като сокът е с по-малко съдържание на фибри вътре.
Грейпфрут
Грейпфрутът има нисък гликемичен индекс под 25 и високо съдържание на витамин С, както и разтворими фибри, което го прави една от най-препоръчителните суперхрани за диабет от Американската диабетна асоциация. Много изследвания са установили, че грейпфрутите имат изключителни компоненти, които ги прави чудесни за цялото здравословно състояние на човека.
Експертите предполагат, че яденето на половин чаша грейпфрут всеки ден, вместо сок, ще ви помогне да поддържате нивото на кръвната ви захар.
Ябълки
„Една ябълка на ден поддържа диабета далеч“. Изследване от Британския медицински журнал показа, че яденето на цели плодове като ябълки е „значително свързано“ с по-нисък риск от диабет тип 2. Ябълката съдържа добри количества фибри, антиоксиданти, витамин С и флаваноиди, като всички те могат да понижат инсулиновите нужди на диабетици с 35%.
Освен това една средна ябълка на ден може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания, както и да намали риска от рак.

Общо
Топ 6 на плодове, подходящи за диабетици
Заглавие
Топ 6 на плодове, подходящи за диабетици
Описание
Здравословното тегло е не само шансът да не развиете диабет, но и да ви помогне да намалите холестерола.
Автор
Публикувано от
Здраве да е
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker