МедицинатаНовини

Топ хирург става част от екипа на „Софиямед“

Болницата създава Национален център по миниинванзивна хирургия

доц. д-р Теодор Атанасов
доц. д-р Теодор Атанасов

Топ специалистът по коремна хирургия доц. д-р Теодор Атанасов е новият член на екипа на отделението по хирургия в болница „Софиямед“. Основните области, в които доц. д-р Атанасов работи са миниинвазивните методи за лечение на заболявания в коремната кухина и всички видове херниални дефекти. Той е един от тримата членове от България на Американската колегия на хирурзите и редица други Европейски асоциации.
Присъствието на топ специалиста в екипа на отделението по хирургия със завеждащ д-р Сергей Сергеев ще допринесе за въвеждането на нови миниинвазивни начини за лечение на колоректалния рак, доброкачествени и злокачествени заболявания на стомаха, хранопровода и черния дроб, на операции с един разрез при хернии на предната коремна стена, остър апендицит и жлъчно-каменна болест.
Според доц. д-р Атанасов миниинвазивната диагностика и хирургия се счита за най-значимото постижение в областта на хирургията през последните 15 години. Благодарение на тази техника е възможно да се извършват операции през много малки разрези /около 1 см./ с помощта на видео-системи.

В отделението по хирургия в болница „Софиямед“ предстои създаването на Национален център по миниинванзивна хирургия, подкрепен логистично от немската фирма „Karl Storz“. В този център ще бъдат въведени световните стандарти на обучение по лапароскопската хирургия. Планира се развитие на програми за бариатрична хирургия (хирургия на болестното затлъстяване), хирургия на диафрагмата и гастро-езофагеалната връзка, лапароскопска хирургия през един отвор и център за лечение на хернии. Хирургичният екип на болницата ще бъде изпратен на посещение в най-големия медицински център по миниинвазивна хирургия на фирмата „Karl Storz“ в град Тутлинген, Германия.
В МБАЛ „Софиямед“ предстои създаването и на отделение по миниинвазивна хирургия, което ще бъде оглавено от доц. д-р Атанасов.

„Доверието на нашите пациенти към целия екип се обуславя от високата ни професионална квалификация, персонализирания подход при всеки специфичен случай и наситеността на болницата с високотехнологична апаратура. Разбирането на ръководството, че кадрите са най-ценния актив на всяка структурна единица доведе до създаване на добре мотивиран и амбициозен екип, което е от първостепенно значение за налагането и реализирането на нови концепции и постигането на оптимални резултати“ – допълва доц. д-р Атанасов.

Болница "Софиямед"
Болница „Софиямед“

Доц. д- р Теодор Атанасов завършва Медицински Университет София през 1998 г. От 2000г. до 2013г. работи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” в IV-та Хирургична Клиника . От 1998 г. до 2013г. специализира в сферата на миниинвазивната хирургия в Испания, Швейцария, Италия, Франция, Германия, Холандия, Бразилия, Хърватска, САЩ, Румъния и България. Защитава докторска дисертация на тема: „Възможности и индикации за приложение на лапароскопска хирургия при остър апендицит“. Член е на: Българския лекарски съюз, Българското хирургично дружество, Европейската асоциация по ендоскопска хирургия (EAES), Европейската асоциация по кардиоторакална хирургия (EACTS); Европейска асоциация за транслуминална хирургия (EATS), Европейска онкологична асоциация за заболявания на храносмилателния тракт (ESDO), Европейска херниална асоциация (EHS).Дипломиран член на Американската Колегия на Хирурзите (FACS).

Етикети

Подобни публикации

Коментар

  1. Определено България има нужда от подобни специалисти, и дано да успее да ги задържи в пределите си 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker