Новини

Опитайте „Вкусът на любовта“ днес в МОЛ-Русе

Известни български готвачи демонстрират бавно здравословно готвене

Опитайте „Вкусът на любовта“ днес в МОЛ-Русе.
Опитайте „Вкусът на любовта“ днес в МОЛ-Русе.

Двама от най-известните готвачи на България ще демонстрират нов начин за бавно и здравословно готвене, наречен Crock pot, днес в МОЛ-Русе. Шеф Валери Нешов и Дарин Стойков ще гостуват на събитието под надслов „Вкусът на любовта“, посветено на Деня на влюбените.
Те идват в Русе по покана на рекламна агенция „Идеята МИ- Маркетинг/Реклама“. Шеф Валери Нешов се доказва като знаков готвач още през 2002 година. Няколкократно печели награди от престижни кулинарни състезания. Сред тях са 4-те приза за ресторант на публиката за „Отвъд алеята, зад шкафа“. През 2013 г. ресторант „Преди 10“, на който Валери е и собственик, е избран за ресторант на годината на сп. „Бакхус“. От 2008 г. се занимава активно с консултантска дейност в ресторантьорския и хотелиерския бранш. Подбира персонал, въвежда стандарти за работа, проектира професионални кухни.
Дарин Стойков се занимава с ПР и реклама, но е запален кулинар. Той е зам. главен редактор на списание BBC GoodFood България и поддържа свой блог- fkusno. В него той споделя кулинарни рецепти и съвети, представя ресторанти, магазини, продукти. Дарин Стойков е и любител фотограф
Crock pot e технология, подходяща за всички, които държат на здравословното хранене и искат да пестят време и пари. Първите привърженици на бавното готвене са американските слоукукъри (от англ. slow cooker). През 1970 година на пазара в Америка излизат първите уреди за бавно готвене, т.нар. Crock pot. Уредите са приети много радушно и скоро стават задължителна част от презокеанското кухненско оборудване. Наскоро проведено маркетингово проучване показва показва, че в края на 2009 година повече от 83 % от американските домакинства притежават Crock pot. Уредът е предпочитан от заети през деня хора, които не разполагат с 2-3 часа, които да прекарват пред печките си.
Най-новите модели уреди за бавно готвене предлагат възможности за сотиране, задушаване, пържене, печене в един и същ съд. След края на термичната обработка уредът автоматично поддържа ястието топло. Последните модели позволят дистанционен контрол на готвенето чрез приложения за смартфон.
В Деня на любовта и виното освен че можете да научите интересни неща за здравословното и вкусно хранене, МОЛ-Русе ще ви предложи и много забавления от 11 до 20 часа.

Общо
Опитайте „Вкусът на любовта“ днес в МОЛ-Русе
Заглавие
Опитайте „Вкусът на любовта“ днес в МОЛ-Русе
Описание
Известни български готвачи демонстрират бавно здравословно готвене
Автор
Етикети

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker